nikola_lazetic

Preokret Vojvodine, ubedljiva pobeda BSK Borče

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Novom Sadu ekipu Slobode Sevojna sa 3:1 u utakmici 21. kola Super lige Srbije, dok je BSK Borča ubedljivo savladala gostujuću Inđiju sa 4:0.

Gosti su prvi došli do pogotka u Novom Sadu, a strelac je bio kapiten Radan Šunjevarić u 19. minutu. Vojvodina je najavila preokret golom Nikole Lazetića četiri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Ostalo još 160.000 karata za utakmice na SP

Vodeći pogodak za Novosađane dao je Aleksandar Katai u 55. minutu, a konačan rezultat postavio je Branislav Trajković u 59. minutu.

Važne bodove osvojio je BSK iz Borče koji je na svom stadionu savladao Inđiju sa 4:0 i učvrstio se u „zlatnoj“ sredini prvenstvene tabele.

Het-trik za Borčance postigao je Enver Alivodić, koji je protivničku mrežu zatresao u 11, 71. i 83. minutu, a gol je postigao i Marko Bošković u 34. minutu.

Povezana vest:  Birmingem ostao u Čempionšipu, gol Žigića

Ekipa Borca iz Čačka kod kuće je pobedila kulski Hajduk sa 1:0, a pobedu domaćinu doneo je Jovan Damjanović pogotkom u 64. minutu.

Istim rezultatom ivanjički Javor je savladao domaću Jagodinu, a strelac za gostujući tim bio je odbrambeni igrač Marko Milovanović u 62. minutu.

Jedan gol bio je dovoljan i ekipi Smedereva da na svom terenu pobedi Metalac, a mrežu je zatresao Slaviša Stojanović u 89. minutu.

Povezana vest:  Blater podržao kandidaturu Maroka za domaćina SP 2026. godine

Sutra se igraju utakmice Rad-OFK Beograd, Spartak-Partizan i Crvena zvezda-Čukarički.