Lionel-Messi_1

Barselona jurila zaostatak protiv Almerije

Fudbaleri Barselone dobro su morali da se pomuče da savladaju Almeriju u utakmici 31. kola španskog prvenstva u kojem brane naslov prvaka. Na kraju je završilo 3-1.

Rezultat je „ušminkan“u sudijskoj nadoknadi kada je Lionel Mesi postigao svoj drugi gol na utakmici i 29. prvenstveni u ovoj sezoni. Istim se odmaknuo od Realovog Kristijana Ronalda koji na kontu ima pogodak manje.

Povezana vest:  Mata: Kosta će ponovo početi da trese mreže

Ono najvažnije, Barselona je na svom stadionu bila suočena s negativnim rezultatom u meču protiv ekipe koja je poslednja na tabeli. Uprkos podatku da su loptu u svom posedu imali samo 27 posto utakmice, fudbalri Almerije ohrabreni mogu u nastavak borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

Kamp Nou je zanemeo u 50. minutu kada je gol za goste, posle kontre, postigao Korona. Samo koji trenutak ranije David Vilja uzdrmao je prečku Almerijina gola, a samo dve minute kasnije Mesi je uspeo da zatrese i mrežu. Učinio je to iz penala kojega je izborio Vilja.

Povezana vest:  Konte: Srećan sam u Čelsiju

Mesi je ponovno odigrao dobru utakmicu, a uz dva gola stigao je i asistirati Tijagu za gol kojim se Barselona u 64. minuti vratila na očekivane staze, u vošstvo 2-1. Strelac, inače član Barselonine B ekipe, u ponedeljak će proslaviti 20. rođendan, a postignuti gol premijerni mu je ove sezone za Gvardiolin sastav u kojem se našao osam puta.

Povezana vest:  Partizan izgubio od Udinezea

Dodajmo da su Mesiju postignuti pogoci prvi od 8. marta kada je dva gola Arsenalu u Ligi šampiona.

Sledeća prvenstvena utakmica koju će Barselona odigrati biće „El clasico“ na Santiago Bernabeu.