Robin_van_Persie_Blackpool_Craig _Cathcart

Leman na golu, pobeda Arsenala

Nakon pet utakmica bez slavlja kroz sva takmičenja, fudbaleri Arsenala stigli su do pobede, i to na gostovanju kod Blekpula u utakmici 32. kola engleskog prvenstva.

Protiv sastava koji je u borbi za ostanak u engleskom Premiershipu kandidat za naslov prvaka pokazao je više i zasluženom 3-1 pobedom smanjio zaostatak za vodećim Mančester Junajtedom na sedam bodova razlike. Uteha sastavu Arsena Vengera je ta da u odnosu na vodeću ekipu lige imaju i odigranu utakmicu manje.

Povezana vest:  Kosovo u junu igra prijateljsku utakmicu protiv Farskih ostrva

Iz pobede londonskih „topdžija“ svakako treba naglasiti da je među stative ponovno stao 41-godišnji Jens Leman. Neočekivanu je priliku Nemac dobio budući da se tokom zagrevanja povredio Manuel Almunia, a premijera mu je to među stativama Arsenala bila od povratka iz penzije. Poslednju je utakmicu za Vengerov sastav odradio još u sezoni 2007/08.

Povezana vest:  Ćurčić: Bitna pobeda, igra na veoma dobrom nivou

Sunčano vreme na Bloomfield Roadu ponudilo je dobru igru i četiri pogotka, nažalost po navijače domaće ekipe tri u njihovoj mreži. Prvi se u listu strelaca, u 18. minuti, upisao Abou Diabiju. Nakon što je osvojio jednu loptu na sredini terena, Diabiju je uposlio Cesca Fabregasa koji pronalazi Robina van Persieja. Holanđanin je lepo s leve strane ubacio u kazneni prostor u kojem se neometani Diabiju „osladio“ lakim pogotkom za uvodno vođstvo gostiju.

Povezana vest:  Vahid Halilhodžić novi trener Dinama iz Zagreba

Povećano je ono udarcem Emanuela Ebua već u 21. minuti i tim se rezultatom otišlo na odmor. Tračak nade da će prekinuti niz od pet vezanih poraza za domaćina se ukazao u 52. minuti kada je Tejlor – Flečer pogodio za smanjenje rezultata nakon dosuđene prednosti u trenutku kada je Leman srušio Koščilnija.

Konačnih 3-1 postavio je Robin van Persi u 76. minuti utakmice.