Marek_Hamsik

Napoli pobedio Bolonju i izjednačio se sa Milanom

Fudbaleri Napolija pobedili su danas na gostovanju Bolonju sa 2:0, u utakmici 32. kola italijanskog prvenstva i izjednačili se po broju bodova na tabeli sa prvoplasiranim Milanom.

Napoli, koji je igrao bez najboljeg strelca Edisona Kavanija, poveo je u 30. minutu golom Đuzepea Maskare, a konačan rezultat postavio je Marek Hamšik iz jedanaesterca u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Povezana vest:  Real Madrid zainteresovan za Ešlija Kola

Napoli sada ima 65 bodova, koliko ima i prvoplasirani Milan, koji večeras od 20.45 igra u Firenci protiv Fiorentine. Dva manje ima aktuelni šampion Inter, koji je sinoć pobedio Kjevo sa 2:0. Bolonja je na 11. mestu sa 40 bodova.

Lacio je na svom terenu pobedio Parmu sa 2:0 i popeo se na četvrto mesto na tabeli, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Čelnici Bajerna Rumenige i Hofner produžili ugovore

Golove za rimski tim postigli su Ernanes u 23. minutu i Serđo Flokari u 77. minutu.

Lacio sa 57 bodova zauzima četvrto mesto, dok je Parma na 17. sa 32 boda i ima jedan manje od Ćezene koja je u zoni ispadanja.

Leće je na gostovanju pobedio Sampdoriju sa 2:1, a Ćezena je uspela da osvoji bod protiv Palerma (2:2), iako je imala dva gola zaostatka.

Povezana vest:  CAS primio žalbe Srbije i Albanije

Bodove su podelili Kaljari i Breša (1:1) i Bari i Katanija (1:1), dok je ranije danas Juventus pobedio Đenovu sa 3:2.