Robin_van_Persie_Blackpool_Craig _Cathcart

Arsenal siguran, pobeda Aston Vile

Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na gostovanju Blekpul sa 3:1, u utakmici 32. kola Premijer lige.

Golove za Arsenal postigli su Abu Dijabi u 18. Emanuel Ebue u 21. I Robin van Persi u 76. minutu. Jedini pogodak za domaći tim postigao je Geri Tejlor-Flečer u 52. minutu.

Arsenal ima 62 boda, sedam manje, ali i utakmicu manje od prvoplasiranog Mančester junajteda, koji je juče pobedio Fulam sa 2:0.

Povezana vest:  Roben za pobedu Bajerna u Majncu

-Naporno smo radili i zaslužili smo pobedu. Verujem da možemo da pobedimo u svakoj utakmici. Do kraja šampionata igraće se još sedam mečeva i sve zavisi od nas – rekao je Van Persi.

Za ekipu Arsenala branio je 41-godišnji Jens Leman, pošto je na zagrevanju uoči utakmice Manuel Almunija povredio koleno. To je bila 200. utakmica nemačkog golmana u dresu Arsenala.

Povezana vest:  Uhapšeno 15 osoba zbog napada na sedište BFU

-Ponekad vam život donese iznenađenja i nikada ne znate šta će se sledeće dogoditi. Ponovo smo u igri i videćemo šta će biti na kraju – rekao je Leman.

Sa druge strane, Blekpul se bori za opstanak u Premijer ligi, nalazi se na 17. mestu sa 33 boda i ima bod više od Vest Hema koji se nalazi u zoni ispadanja.

Povezana vest:  Vindas otkrio da je pokušao da izvrši samoubistvo

Fudbaleri Aston Vile pobedili su na svom terenu Njukasl sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Džejms Kolins u 24. minutu.

Aston Vila je posle devete prvenstvene pobede sa 16. skočila na 14. mesto i sada ima 37 bodova, dok je Njukasl ostao na devetom mestu sa dva boda više.