pep-guardiola-fc-barcelona

LIGA ŠAMPIONA

Gvardiola: Opuštanje u Donjecku je zabranjeno

 

Trener Barselone Pepe Gvardiola upozorio je svoje igrače da revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Šahtjora u Donjecku moraju da odigraju maksimalno odgovorno, bez obzira što su prethodne nedelje na Kamp nou pobedili 5:1.

-Šahtjor je odličan tim, ukoliko mu pružimo šansu sigurno će znati da je iskoristi. Rekao sam momcima da se prisete koliko su nam problema napravili u uvodnim minutima prve utakmice – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  EURO 2012, Del Pjero: Plaše me Ozil, Miler i Gomez

Trener Barselone oprezan je i zbog lošeg iskustva iz Kupa kralja, kada su posle 5:0 u prvom meču protiv Espanjola, u revanšu dozvolili gradskom rivalu da pobedi 3:1.

Istovremeno, sigurna igra i plasman u polufinale potrebni su mu zbog toga što posle Donjecka slede dva meča sa Realom, prvo u prvenstvu, gde bi Barselona pobedom osigurala titulu, a zatim i finale Kup kralja.

-Nećemo promeniti naš stil. Igraćemo napadački i pokušati da postignemo što više golova – izjavio je mladi napadač Barselone Pedro.

Povezana vest:  Bartomeu: Mesi je srećan u Barseloni

Katalonci imaju i kadrovskih problema jer će izostati povređeni Pujol, Abidal i Krkić, kao i suspendovani Inijesta.

Na mukama je i trener Šahtjora Mirčea Lučesku. Osim što je njegova ekipa minulog vikenda u prvenstvu protiv Obolona doživela prvi poraz na „Donbas areni“ od otvaranja stadiona, povredio se i kapiten Darijo Srna i neizvesno je hoće li igrati protiv Barselone.

Raspoloženje ne popravljaju ni prilično hrabre izjave njegovih igrača, od kojih se svakako najzanimljivija ona koju je dao Luiz Adrijano.

-Pobedili smo Romu 3:0, zašto ne bismo i Barseloni dali gol više – poručio je Brazilac.

Povezana vest:  Rad izgubio od moskovskog Dinama

Mogući sastavi

ŠAHTJOR: Andrej Pjatov, Mikola Iščenko, Serhi Krivcov, Jaroslav Rakicki, Vjačeslav Hevčuk, Tomaš Hubšman, Daglas Kosta, Žadson, Vilijan, Henrik Mihtarijan, Luiz Adrijano.

BARSELONA: Viktor Valdez, Dani Alveš, Džerard Pike, Serhio Buskets, Adrijano Korea, Havijer Maskerano, Ćavi Hernandez, Seidu Kejta, Pedro Rodrigez, Lionel Mesi, David Vilja.

Utakmica na „Donbas areni“ u Donjecku igra se sutra od 20.45. Glavni sudija biće Florijan Majer iz Nemačke.