aleks_ferguson_11

LIGA ŠAMPIONA

Ferguson: Biće teško eliminisati Čelsi

 

Menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson uveren je da njegovu ekipu čeka izuzetno težak posao u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Čelsija, iako ima prednost od 1:0 iz prvog meča u Londonu.

-Naravno da Čelsi može da uradi isto ono što smo mi napravili na njegovom terenu. Međutim, mi imamo jasan cilj, to je plasman u polufinale i želimo da ga ostvarimo. Očekuje nas težak meč i svesni smo da moramo da odigramo najbolje što umemo – izjavio je Ferguson.

Povezana vest:  Stanojević nije zadovoljan igrom crveno-belih

Velika prednost ekipe koju će i sutra sa kapitenskom trakom predvoditi srpski reprezentativac Nemanja Vidić svakako je domaći teren.

Mančester Junajted je u Ligi šampiona na svom terenu izgubio samo jedan od poslednjih 30 mečeva (1:0, od Milana 2005), a nijedan u poslednjih šest godina.Ove sezone na svom terenu u Ligi šampiona primio je samo dva gola, a u Premijer ligi ima skor od 15 pobeda, uz jedan remi.

Ujedno, tim sa „Old Traforda“ do sada je na evro sceni 16 puta igrao revanš kod kuće, posle pobede u prvom meču i svaki put je prošao dalje.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Ako prođe, Partizan ide na Trenčin i Steauu

Sve ovo dovodi do zaključka da Čelši čeka „nemoguća misija“. Ipak, i iz Londona stižu optimističke najave, između ostalog i zato što su prethodne sezone u Premijer ligi pobedili Junajted na „Old Trafordu“.

-Naravno da naša pozicija nije povoljna, ali optimisti smo jer smo dobro igrali u prvom meču, imali smo stativu, nije nam sviran čist penal. Nećemo se predati unapred – poručio je menadžer Čelsija Karlo Anćeloti.

Anćeloti još nije odlučio da li će Fernando Tores početi meč ili ostati na klupi, kao minulog vikenda protiv Vigana. Španac nije postigao gol na poslednjih deset mečeva koliko je odigrao od dolaska iz Liverpula.

Povezana vest:  Đukić: Prvi zadatak - vratiti samopouzdanje igračima

Mogući sastavi

MANČESTER JUNAJTED: Edvin Van der Sar, Rafel Silva, Nemanja Vidić, Rio Ferdinand, Patris Evra, Majkl Kerik, Rajan Gigs, Antonio Valensija, Park Đi Sung, Vejn Runi, Havijer Hernandez.

ČELSI: Petr Čeh, Branislav Ivanović, Aleks, Džon Teri, Ešli Kol, Ramirez, Frank Lampard, Mikael Esijen, Floran Maluda, Nikola Anelka, Fernando Tores (Didije Drogba).

Utakmica na „OLd Trafordu“ u Mančesteru igra se sutra od 20.45. Glavni sudija biće Portugalac Olegerio Benkeurensa.