leonardo_trener

LIGA ŠAMPIONA

Leonardo optimista, fudbaleri Šalkea oprezni

 

Trener Intera Leonardo rekao je da je optimista po pitanju plasmana njegove ekipe u polufinale Lige šampiona, uprkos tome što aktuelni šampion Evrope sutra mora da pobedi Šalke sa najmanje četiri gola razlike.

Fudbaleri Intera igraju sutra u Gelzenkirhenu protiv Šalkea (20.45) revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Šalke je prošle nedelje u prvom meču pobedio u Milanu sa 5:2, pa će plavo-crnima za prolaz biti potrebna pobeda od 4:0.

-I dalje sam optimista. Naš cilj se nije promenio. Sve je moguće – rekao je trener Intera Brazilac Leonardo.

-Isto misle i igrači, kao i (Samjuel) Eto, koji je tokom karijere sa svojim klubovima u nekoliko navrata posle preokreta uspevao da prođe dalje. On nam je pričao o tome i svi smo te priče emotivno doživeli – dodao je on.

Povezana vest:  Vidić u idealnom timu "L''Ekipa"

Eto je igrajući za Barselonu uspeo da pobedom od 4:0 prevaziđe zaostatak od 1:5 protiv Hetafea.

-Teško je verovati u naš prolaz, ali u fudbalu je sve moguće, čak i snovi. Inter je sastavljen od fudbalera koji mogu da igraju odlične utakmice i pobede. Takođe, imamo šansu i u domaćem prvenstvu, pošto je do kraja šampionata ostalo još dva meseca – rekao je Eto.

U ekipu Intera vraća se centralni bek Lusio, kao i Valter Samjuel, koji se oporavio od operacije ligamenata desnog kolena u novembru.

Povezana vest:  AFRIČKI KUP NACIJA 2012, Ekvatorijalna Gvineja prvi četvrtfinalista

-Mislim da on neće igrati, ali dobra stvar je što je Samjuel ponovo u timu – rekao je predsednik Intera Masimo Morati.

Kristijan Kivu neće igrati zbog suspenzije, jer je isključen u prvoj utakmici. U prvoj utakmici golove za Inter postigli su Dejan Stanković i Dijego Milito, dok je u timu Šalkea dvostruki strelac bio Edu, a pogotke su postigli još Joel Matip, Raul Gonzales i Andrea Ranokija autogol.

Trener Šalkea Ralf Rangnik, koji je na klupi pre mesec dana zamenio Feliksa Magata, oprezan je uoči revanša.

-Biću miran samo ako pet minuta pre kraja utakmice budemo imali tri, ili još bolje, četiri gola prednosti – rekao je Rangnik.

Povezana vest:  Fudbalski veterani iz Hrvatske oduševljeni Čačkom

U timu Šalkea zbog suspenzije neće biti napadača Džefersona Farfana, ali će igrati Raul Gonzales, najbolji strelac Lige šampiona sa 70 golova. Šalke u utakmicu ulazi ohrabren pobedom protiv Volfsburga u subotu od 2:0.

-Bili smo autsajderi u Milanu, ali smo dominirali utakmicom. Sada moramo da budemo oprezni. Inter će sigurno od početka napadati, nije tajna da imaju odlične napadače. Moramo da budemo oprezni – rekao je defanzivac Šalkea Benedikt Hevedes.

Sutra od 20.45 igraju i Totenhem i Real Madrid. U prvoj utakmici prošle nedelje u Madridu, Real je pobedio sa 4:0.