Johan Krojf: Mesi bi mogao biti među najvećima, za Ronalda nisam siguran

Barselonin napadač Lionel Mesi na putu je da postane jedan od najboljih nfudbalera svih vremena. Realov Kristijano Ronaldo možda mu se tu i neće pridružiti, smatra Johan Krojf.

Proslavljeni holandski fudbaler i trener dao je svoj sud o dvojici igrača koji u mnogim debatama uživaju status trenutno najistaknutijih fudbalera sveta. Mesi je u ovoj sezoni na 48 postignutih golova u svim takmičenjima, a utakmica koja mu sledi je susret baš protiv Ronaldovog Reala.

Povezana vest:  Mesi: Barselona je idealan klub za Nejmara

-Mesi je sjajan i na najboljem je putu da bude jedan od najboljih svih vremena. Trenutno četiri godine, ili tako nešto, igra na visokom nivou, a ostali su to radili i po 14 godina. Dakle, pred njim je još deset godina da održi kvalitet koji iskazuje i, nadam se, bude uspešan – kazao je Krojf od 23-godišnjem argentinskom napadaču koji je u poslednjih 99 utakmica postigao 95 golova i pomogao Barseloni da osvoji osam naslova u poslednje dve godine.

Povezana vest:  Stanojević: Sve osim pobede protiv BSK-a je neuspeh

U obema je i proglašen najboljim na svetu.

Po Krojfu, za Mesija ima mesta u istoj rečenici s Peleom, Maradonom i Di Stefanom, što, nastavlja holandski stručnjak, nije slučaj s portugalskim napadačem.

-Njega je nešto teže ugurati u to društvo. Svi spomenuti igrači došli su s ulice, oni su igrači tehnike. Ronaldo je fizikalac.

-Podsetimo, u kratkom razdoblju uslediće četiri „el clasica“. Ronaldo u šest utakmica protiv Barselone nikada nije postigao gol, a Mesi se na listu strelaca nije upisao u osam protiv tima koji vodi Žoze Murinjo.

Povezana vest:  21. KOLO JELEN SUPER LIGE, Derbi na Marakani, Partizan čeka šansu

-Na sličan način kao i Krojf razmišlja i aktuelni selektor engleske fudbalske reprezentacije Fabio Kapelo. Upitan koga bi radije video u ekipi koju vodi, Italijan je odgovorio:

-Ronaldo zna engleski jezik, a Mesi fudbal.