kristijano_ronaldo-gol_1

Real i Barselona podelili bodove

 

Fudbaleri Reala i Barselone odigrali su večeras u Madridu nerešeno 1:1 u derbi utakmici 32. Kola prvenstva Španije. Oba pogotka postignuta su iz penala, Lionel Mesi pogodio je za Barselonu u 53, a Kristijano Ronaldo za Real u 82. minutu.

Ovakvim ishodom verovatno će zadovoljniji biti trener Barselone Pep Gvardiola pošto je njegova ekipa sačuvala osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Real. Prvu šansu na utakmici imao je Real preko Kristijana Ronalda u 10. minutu, ali je golman Barselone Viktor Valdes iz drugog pokušaja uhvatio loptu posle šuta sa distance.

Povezana vest:  Moskva odustala od takmičenja u ruskoj ligi zbog finansija

Uzvratila je Barselona u 19. minutu, kada je Andres Inijesta asistirao Mesiju, a ovaj pokušao lob udarcem da savlada golmana Reala Viktora Kasiljasa. Real je, četiri minuta kasnije, ponovo mogao do vođstva, ali je Ronaldo glavom šutirao iznad prečke. Isti ishod, bez gola, bio je i u 30. minutu nakon udarca Anhela di Marije.

Ipak, najbolju šansu u prvom delu meča imala je Barselona u 43. minutu, kada su Mesi i David Vilja odigrali „dupli pas“, a šut Argentinca zaustavio je Kasiljas. U poslednjem minutu prvog poluvremena Serhio Ramos je posle kornera pokušao glavom da zatrese mrežu, ali je intervenisao Dani Alveš.

Povezana vest:  Milanović: Iskoristili smo nesmotrenost domaćina

Real je krenuo agresivno u nastavku utakmice, a u 49. minutu još jednom je Ronaldo, šutem iz slobodnog udarca, izmamio uzdahe navijača na stadionu Santijago Bernabeu.

Barselona je do vođstva došla dva minuta kasnije iz penala, a prethodno je Raul Albiol rvačkim zahvatom sa dve ruke oko vrata srušio Davida Vilju. Siguran izvođač penala bio je Lionel Mesi, a Albiol je dobio crveni karton.

Povezana vest:  Nikolić nezadovoljan terenom na Vračaru

Novu šansu gosti su imali u 62. minutu, kada je igrač sredine terena Ćavi Ernandes pogodio prečku. Real se nije predao iako je imao igrača manje, a u 81. minute domaćin je došao do izjednačenja, takođe iz penala. Prvo je Alveš napravio prekršaj nad Marselom, a precizan sa 11 metara bio je Kristijano Ronaldo.

Do kraja meča obe ekipe imale su još po jednu dobru priliku za vođstvo, ali su neprecizni bili Mesi i Sami Kedira.