lav kup logo

KUP SRBIJE

Apel iz Novog Sada da se finale Kupa igra van Beograda

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri inicijativa da se finale Kupa Srbije ubuduće igra van Beograda.

Jovanović je predložio da se finalne utakmice održavaju po principu kandidature gradova i da one ne budu rezervisane samo za dva stadiona u Beogradu.

-Siguran sam da bi ovu inicijativu podržali i drugi gradovi koji bi priliku da budu domaćini finala fudbalskog Kupa shvatili kao veliku čast i obavezu, a i mogućnost promovisanja najkvalitetnijeg fudbala u njihovim sredinama – naveo je Jovanović u pismu.

Povezana vest:  Nikolić: Verujem u pobedu nad Napretkom

Prema njegovim rečima, ne postoje razlozi zbog kojih bi se finalne utakmice Kupa Srbije održavale isključivo u Beogradu, na stadionima Crvene zvezde i Partizana.

-Uveren sam da su i ostali gradovi u mogućnosti da, uz određena dodatna ulaganja koja se mogu realizovati i u okviru nacionalnih razvojnih i drugih programa, preuzmu ovu obavezu na sebe i ispune je na najbolji mogući način – ocenio je Jovanović.

Povezana vest:  Lalatović: Odbrana titule, kakav god tim da bude

On je naveo da je Novi Sad poslednjih godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju gradskog stadiona Karađorđe, kako bi njegovu infrastrukturu i sve prateće objekte podigao na nivo dostojan najvećih nacionalnih, evropskih i svetskih takmičenja, ne samo u fudbalu nego i u drugim sportovima.

Jovanović je najavio da će uskoro stadion u Novom Sadu krasiti i novi, najsavremeniji reflektori i podsetio da će Novi Sad u junu ove godine ponovo biti domaćin velikog evropskog takmičenja u atletici.

Povezana vest:  Mediji: Mandžukić potpisuje za Atletiko

Fudbalski klub Vojvodina drugu godinu uzastopno plasirao se u finale Kupa Srbije, a i ovaj put će igrati u Beogradu.

Vojvodina je danas zvanično izabrana za domaćina duela sa Partizanom, koji će se igrati na stadionu Crvene zvezde 11. maja u 20.15.

Prošle sezone Novosađani su na stadionu Partizana poraženi od Crvene zvezde sa 3:0.