Alex_Ferguson

Aleks Ferguson: Čelzi nam je veći konkurent od Arsenala

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson smatra da je Čelzi jači tim od Arsenala i da će mu do kraja Premierlige biti veći konkurent za naslov.

Junajted je trenutno vodeća ekipa Premiershipa sa 70 bodova iz 33 utakmice, a šest bodova manje imaju drugoplasirani Čelzija i trećeplasirani Arsenal. Ali, uprkos jednakom broju bodova londonskih klubova, Ferguson više strahuje od „plavih“ sa Stamford Bridgea.

Povezana vest:  Monako izgubio od petoligaša

-I pre nekoliko nedelja sam rekao da će nam Čelzija biti glavni konkurent. Sada se to i pokazuje tačnim nakon što su dostigli Arsenal. Čelzi ima lakši raspored do kraja od Arsenala, ali dolazi i kod nas na Old Trafford što mu neće biti nimalo lako. Uz raspored, Čelzijeva je prednost i veće iskustvo – izjavio je škotski stručnjak uoči subotnje utakmice protiv Evertona.

Povezana vest:  Rednap želi i sledeće sezone da predvodi KPR

-Na početku sezone Čelzija je bio favorit za odbranu naslova, ali kiksevima u sredini prvenstva omogućio je nama da dođemo do prednosti. Ali i moji fudbaleri zaslužuju pohvale jer su to znali da iskoriste – dodao je Ferguson.