Julio_Cesar

Inter ponovo drugi na tabeli Serije A

 

Fudbaleri Intera pobedili su danas na svom terenu Lacio sa 2:1 i tako iskoristili poraz Napolija u Palermu da se u 34. kolu vrate na drugo mesto tabele prvenstva Italije. Utakmica u Milanu nije dobro počela po Inter, pošto je već u 23. minutu isključen golman Žulio Cesar. On je skrivio penal koji je precizno izveo Mauro Zarate za vođstvo Lacija od 1:0.

U 66. minutu i Lacio je ostao sa deset igrača na terenu, pošto je crveni karton dobio Stefano Mauri. Reprezentativac Holandije Vesli Snajder uspeo je da izjednači u 40. minutu, a pobedu Interu doneo je Samjuel Eto golom u 53.

Povezana vest:  Dejvid Bekam: Ferguson je najveći svih vremena!

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković igrao je za domaći tim do 52. minuta, kada ga je zamenio Mekdonald Mariga.

Do ovog kola drugoplasirani Napoli izgubio je u gostima od Palerma sa 2:1, iako je poveo već u 2. minutu golom najboljeg strelca tima Edinsona Kavanija. Preokret u korist Palerma doneli su Federicio Balzareti u 37. i Ćezare Bovo u 45. minutu.

Povezana vest:  Berluskoni: Ostaću predsednik MIlana i kad prodam klub

Iznenađujuć poraz u 34. kolu doživeo je četvrtoplasirani Udineze, koji je izgubio na svom terenu od Parme sa 2:0. Gosti su se sa tri osvojena boda popeli na 14. poziciju Serije A. Roma je golom Simonea Perote u 4. minutu došla do pobede protiv Kjeva i tako zadržala šestu poziciju, koja vodi u Ligu Evropa naredne sezone, bez obzira na učinak Juvenutusa u duelu sa Katanijom. Juventus je sedmi sa četiri boda manje, a večeras u 21.00 dočekuje Kataniju.

Povezana vest:  Pobede Fulama, VBA i Evertona

U ostalim mečevima fudbalskog prvenstva Italije odigranim danas Đenova je na svom terenu sa 4:2 pobedila Leče, dok su u gostima slavili Sampdorija protiv Barija sa 1:0, Fiorentina protiv Kaljarija s 2:1 i Čezena u Bolonji sa 2:0.

U 19.00 Breša će ugostiti Milan, a u 21.00 u Torinu će se sastati Juventus i Katanija.