140_derbi_1

SKENER „VEČITIH“ RIVALA

PARTIZAN

STOJKOVIĆ – Standardno siguran…Ponovo je pokazao da mu u duela „1 na 1“ nema ravnih među srpskim golmanima…

MILJKOVIĆ –  Loša partija beka crno – belih. „Duvalo“ je po njegovoj strani a samo u  par navrata se okuražio da krene ka golu protivnika.

KRSTAJIĆ – Nije „Krle“bio na svom nivou na koji je navikao sve oko sebe. Mogao je da savlada svog golmana. U pojedinim momentima pala mu koncetracija.
SAVIĆ – Mladi Crnogorac igrao je kao „mator“. Bilo ga je svuda u defanzivi , pokazavši klasu. Nije dozvoljavao Borhi da se razigra.
LAZEVSKI (do  74. Min)– ZA razliku od saigrača sa desne strane bio je nešto bolji. Nekoliko puta otišao napred da zapreti. Imao je problema sa Ninkovim.

JOVANOVIĆ(od 74. Min) – Mada nije mnogo puta igrao pored leve aut linije pokazao da može i tu da „zakrpi rupe“.
SMILJANIĆ – Borben ali sa izuzetnim defanzivnim karakteristikama. Morao bolje u ofanzivi…

MEDO – Ispunio svoju ulogu u defanzivi ali kao i „Lola“ nedovoljno aktivan u ofanzivi.
BABOVIĆ – Sasvim solidna partija veziste crno-belih. Igrao taktički dobro, pogotovo u defanzivi.

Povezana vest:  Arsenal ponovo bez pobede u Aziji

ILIĆ(do  25. Min) – Legenda Partizana bio je nervozan. Snagu je koristio da stigne Borhu ili Evandru i da ih udari. Iz tog „rata“ nije izašao kao pobednik.

TOMIĆ(od 25. Min) – Kao i uvek „Neca“ se istakao sa „maltretiranjem“ lopte. Ponovo je imao potez više. Ništa dobro nije učinio za ekipu.

ILIJEV(do  74 min). – Iskusni napadač stalno se izvlačio po boku želeći da kolegi iz napada stvori  šansu. Uspeo nekoliko puta da nadigra Tošića ali nije uspeo da iskoristi svoju hitrinu.

PETROVIĆ (od 74.min) – Uspeo da umrtvi igru. Ispunio „domaći zadatak“…

TEJGO – Ganjanin je pokazao svoj gol instikt. U dve šanse u prvom delu meča se obrukao a posebno kada mu je Bajković skinuo „zicer“ sa tri metra u stilu rukometnom golmana. Ipak u 62. minutu je pokazao kakav je igrač.

CRVENA ZVEZDA

BAJKOVIĆ – Cetinjanin je pokazao da je ekstremno talentovan ali sa ozbiljnim „greškama u glavi“. Simpatični Bajko je odlično reagovao kada mu se šutiralo sa polu distance, kada su išle dubinske lopte ali i kada mu se šutiralo sa tri metra. Šut Tejga jedva je i video…

Povezana vest:  Ibrahimović se povredio na treningu

NINKOV – Dobro izdanje kapitena gostiju. Agilan u napadu, dok je u odbrani imao nekoliko sitnih greškica.

ĆOSIĆ  (do 45. min) – Više nego dobra igra mladog defanzivca. Uspevao je da zatvori sve rupe u odbrani i da pokrije greške starijeg kolege Tošića.

ADI (od 45. min) – Ganjanin je dobro rukovodio odbranom. Trudio se da unese živost ali nije uspeo.

TOŠIĆ – Najgori igrač na terenu. Grešio u serijama i postavlja se pitanje odakle mu toliki „kredit“ u ekipi.  Kod gola Tejga delovao kao da je u školskom dvorištvu u druženju sa „četvrtacima“. Ilijev ga mučio a često je izgledao da je zalutao u Humsku…

MIKIĆ – Dobro je odigrao zvezdin univerzalac. Bio je disciplinovan u odbrani ali je mogao malo više da se ubacuje u ofanzivne akcije.

ISAH – Borben do krajnih granica.  Uspevao da neutrališe greške Kadua i njegovu indolentnost.
LAZOVIĆ – Neprimetan, stidljiv, često nedorečen… Nije pokazao da je budućnost kluba.

Povezana vest:  Mesi veliki favorit za osvajanje Zlatne lopte

EVANDRO(od 27. Min)  – Za razliku od prve utakmice u Kupu, Brazilac se nije krio od lopte. Ipak, stekao se utisak da je mek za jače utakmice. Do povrede i izlaska sa terena  istakao se sa udarcem glavom sa 13-14 metara kada je Stojković ukrotio njegovu loptu.

JEVTIĆ (od 27. Min) – Ulaskom umesto Brazilca probudio tim. Ipak delovao je zbunjeno. Promašio nekoliko izglednih prilika.

KADU(do 67. Min) – Nije ga bilo nigde na terenu. Kao da nije rođen za ovakve utakmice. Jedino je Tošić bio gori od njega.

KOROMAN (od 67. Min) – Pokušavao ali nije uspeo. Stekao se utisak da nije imao ni preveliku želju…

KALUĐEROVIĆ – Nije imao prave lopte. U prvom poluvremenu morao bolje da  reaguje kada je izašao pred gol Partizana.

BORHA – Najborbeniji igrač Zvezde. Kada je bio po strani bio je opasan po gol Partizana. Kada ga je trener vratio u sredinu izgubio se ali mu niko ne može zameriti na trudu.