Negredo_sevilja

Sevilja savladala Viljareal, sutra derbi začelja

Fudbaleri Sevilje pobedili su večeras na svom terenu ekipu Viljareala rezultatom 3:2 u pretposlednjoj utakmici 33. kola fudbalskog prvenstva Španije.

Tim iz Andaluzije je do pobede kojom se izjednačio po broju bodova sa madridskim Atletikom na šestom mestu tabele došao golovima Ivana Rakitića, Alvara Negreda i Romarika.

Fudbaleri Viljareala Karlos Marćena i Đuzepe Rosi dva puta su smanjivali prednost domaćina na gol razlike, ali „Žuta podmornica“ nije smogla snage da izbegne poraz i smanji razliku od šest bodova u odnosu na trećeplasiranu Valensiju.

Povezana vest:  Kol produžio ugovor sa Čelsijem

Razlika između vodeće Barselone i drugoplasiranog Real Madrida i nakon ovog kola iznosi osam bodova, zahvaljujući pobedi Katalonaca nad Osasunom od 2:0, kojom su „poništili“ goleadu Real Madrida na gostovanju u Valensiji i ubedljiv trijumf sa šest golova u mreži tima sa stadiona Mestalja.

Dok se pet kola pred kraj prvenstva ime novog šampiona sve manje dovodi u pitanje, situacija na dnu tabele je daleko neizvesnija.

Povezana vest:  Kaka se oporavio od povrede

Sutrašnji „derbi žačelja“ između Real Saragose i poslednjeplasirane Almerije mogao bi značiti definitivan rastanak „fenjeraša“ sa prvom ligom, a tu situaciju bi mogao da iskoristi

Erkules, koji vodi srpski stručnjak Miroslav Đukić.

Bivši trener Partizana i reprezentacije Srbije danas je zabeležio svoj drugi trijumf na mestu trenera Erkulesa i to protiv kluba u kome je nastupao kao igrač – Deportiva iz La Korunje.

Povezana vest:  Hauard Veb najbolji sudija u 2010.

Pobedom sa jednim golom razlike Đukićev tim, koji se nalazi na pretposlednjem mestu, sačuvao je sanšu da u preostalih pet kola izbori prvoligaški status i za narednu sezonu.