el-clasico

LIGA ŠAMPIONA

Novi duel Reala i Barselone sutra na „Bernabeu“

Pretposlednji, možda i najvažniji duel fudbalera madridskog Reala i Barselone, koji se igra sutra u okviru polufinala Lige šampiona u velikoj meri će odrediti uspešnost dva najtrofejnija španska kluba u tekućoj sezoni. Kako trenutno stvari stoje Barselona je na domak titule prvaka Španije, jer ima osam bodova prednostu u odnosu na najvećeg rivala, ali je Real već osvojio jedan trofej pošto je u finalu Kupa kralja savladao Barselonu sa 1:0.

Na poslednja dva susreta velikih rivala, u prvenstvu (1:1) i u Kupu (1:0), bilo je očigledno da je strateg Madriđana Žose Murinjo uspeo da „razbije“ tečnost u igri protivnika. Sličnu taktiku Reala Katalonci očekuju i sutra:

Povezana vest:  Stojanović traži strpljivu i odgovornu igru

-Normalno je za njih da svu pažnju posvete odbrani, kako bi nas zaustavili. Očekujem da Murinjo učini sve što je u njegovoj moći da razbije našu prepoznatljivu pas igru – rekao je defanzivac Barselone Žerar Pike.

Pike upozorava, međutim, da snaga „kraljevskog kluba“ nije samo u odbrani i kvarenju igre suparnika, već i u kvalitetnim napadačima koji su svoju efikasnost već demonstrirali u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Povezana vest:  Igrači prete štrajkom u MLS ligi

Zanimljivo je da Barselona ni malo ne zaostaje u tom segmentu. Činjenica je, međutim, da se strelci oba tima nisu baš istakli u poslednja dva meča ovih rivala. Prvenstveni duel u Madridu završen je rezultato 1:1, a u Kupu Madriđani su do jedinog gola stigli tek u produžetku.

Što se kadrovske situacije tiče ni jedan ni drugi tim neće biti kompletni. U redovima Reala povređenog Samija Kediru na sredini terena zameniće Lasana Dijara, a Murinjo neće moći da računa ni na suspendovanog Rikarda Karvalja.

Povezana vest:  Ronaldo utišao Nou Kamp i odveo Real u finale

Trener Barselone Pep Gvardiala, pak, neće moći da računa na Abidala, Adrijana i Maksvela.

Utakmica Real Madrid – Barselona igra se sutra od 20.45 čaasova na stadionu „Santijago Bernabeu“ u Madridu.

Mogući sastavi: Real Madrid: Kasiljas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marselo, Lasana Dijara, Pepe, Alonso, Di Marija, Ronaldo, Ozil Barselona: Valdes; Alveš, Maskerano, Pike, Pujol, Inijesta, Buskets, Ćavi, Pedro, Mesi, Vilja.