Manuel_NEUER

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA

„Đavoli“ pred Vemblijem

 

Šalke 04 – Mančester junajted 0:2

Navijači Mančester junajteda mogu već da „kaparišu“ karte za veliko finale Lige šampiona. Posle sjajne igre u Gelzerkirhenu i pobede(2:0), pulene  Ser Aleksa Fergusona samo osmo svetsko čudo može da spreči da se ne pojave na Vembliju, protiv pobednika dvomeča Barselona – Real.

Od prvog momenta videlo se da su Runi i drugari fudbalska klasa iznad igrača nemačkog prestavnika, koji su bili oduševljeni samim susretom sa velikanima sa „Old Traforda“. Da na golu Šalkea nije bilo fenomenalnog Nojera, teško da bi se domaći spasile „petice“ ili „šestice“  u sopstvenoj mreži. Već na početku meča „đavoli“ su krenuli u okupacuju Nojerovog gola a samo manjak koncetracije spasio je Nemce rezultatske katastrofe. Ređale su se šanse a Nojer je pokazivao zbog čega je najbolji mladi golman na svetu.

Povezana vest:  Zenit u Ligi šampiona

U nastavku posle prividnog „spuštanja gasa“ Mančester je opet zaigrao svoju igru tako da se domaćima nije pisalo dobro. Prvo je Vejn Runi pored presporog Meceldera asistirao Gigsu(67. minut), kome nije bilo teško da protne Nojeru loptu kroz noge. Dok su se Nemci oporavljali od šoka Ernandez je spojio sa golom Runija, kome nije bilo teško da poveća prednost. Čim su napravili kapital Ser Ferguson je naredio da se „smire strasti“ tako da su gledaoci na Šalke Areni  gledali mnogo mirniju završnicu nego što se očekivalo.

Povezana vest:  Uefa kao Fifa: Uvodi se četvrta izmena u produžecima

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić ponovo je postavio bedem pred golom zajedno sa Rijom Ferdinandom, koji čak ni Raul nije uspeo da probije.

Revanš je naredne nedelje na „Old Trafordu“.

ŠALKE – MANČESTER JUNAJTED

Strelac: Gigs 67, Runi 69. Min.

ŠALKE: Nojer, Učida, Matip, Mecelder, Sarpei(Eskudero), Papadopulos, Hurado(Draksler), Baumjohan(Kluge), Farfan, Edu, Raul.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Mančester pobedio u Londonu, Barselona ubedljiva kod kuće

MANČESTER JUNAJTED: Van Der Sar, Fabio, Vidić, Ferdinand, Evra, Kerik, Gigs, Valensija, Park(Skols), Ernandez(Anderson), Runi(nani).