barrios_wolf

Borusija Dortmund novi šampion prvenstva Nemačke

 

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda postali su danas šampion prvenstva Nemačke, pošto su u meču 32. kola kao domaćin pobedili Nirnberg sa 2:0. Drugoplasirani Bajer Leverkuzen je kao gost izgubio od Kelna istim rezultatom.

Do kraja Bundeslige ostalo je još dva kola, a Borusija je današnjom pobedom stekla osam bodova prednosti u odnosu na Bajer. Ovo će biti sedma titula u istoriji kluba iz Dortmunda.

Povezana vest:  Brazil pobedio Japan, četiri gola Nejmara

Golove za „milionere“ postigli su Lukaš Barioš u 32. i Robert Levandovski u 43. minutu, dok je dvostruki strelac za Keln bio reprezentativac Slovenije Milivoje Novaković, u 67. i 82. minutu.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je danas ceo meč u odbrani Borusije, što je bio njegov 31. nastup u Bundesligi ove sezone.

Keln je pobedom protiv favorizovanog Bajera napravio veliki korak ka opstanku u ligi, pošto dva kola pre kraja ima četiri boda više od timova koji se nalaze u „opasnoj zoni“. Štutgart je kao gost pobedio Hofenhajm sa 2:1, a strelac pobedonosnog gola na tom meču bio je reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović. On je protivničku mrežu zatresao u 68. minutu iz penala, što je bio njegov deseti pogodak ove sezone.

Povezana vest:  Rumenige: Gvardiola ima našu ponudu za novi ugovor

Štutgart je, takođe, osvojio bodove koji nagoveštavaju da će se I naredne sezone ekipa takmičiti u Bundesligi. Hamburg je na svom terenu poražen od Frajburga sa 2:0, a povremeni reprezentativac Srbije Gojko Kačar nije ulazio u igru za domaći tim.

U ostalim mečevima koji su se igrali danas Majnc je kao domaćin sa 3:0 pobedio Ajntraht iz Frankfurta, dok je Borusija iz Menhengladbaha kao gost bila bolja od Hanovera sa 1:0.

Povezana vest:  Božović: Bićemo bolji u derbiju