julio_baptista_malaga

Pobede Viljareala i Malage, poraz Erkulesa

 

Fudbaleri Viljareala pobedili su večeras na svom terenu Hetafe sa 2:1, u utakmici 34. kola španskog prvenstva i učvrstili se na četvrtom mestu na tabeli. Hetafe je poveo u 32. minutu golom Pedra Riosa, Viljareal je izjednačio u 61. minutu preko Rubena Kanija, a pobedu „žutoj podmornici“ doneo je Đuzepe Rosi u 75. minutu.

Viljareal se nalazi na četvrtom mestu, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, sa 60 bodova i ima osam više od Atletika iz Madrida. Hetafe zauzima 18. mesto sa 37 bodova i nalazi se u zoni ispadanja.

Povezana vest:  Tošić: Srećan sam zbog povratka u reprezentaciju!

Malaga je na svom terenu pobedila Erkules sa 3:1 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak. Najzaslužniji za pobedu bio je Žulio Baptista, koji je mrežu pogađao u petom i 76. minutu, a strelac za domaći tim bio je i Hose Rondon u 73. minutu.

U ekipi Erkulesa, koju predvodi bivši trener Partizana Miroslav Đukić, jedini strelac bio je Nelson Valdes koji je u četvrtom minutu postigao prvi gol na utakmici. Malaga se posle 11. prvenstvene pobede popela na 15. mesto i ima 39 bodova, dok Erkulesu predstoji teška borba za opstanak, pošto se nalazi na pretposlednjem 19. mestu sa 33 boda.

Povezana vest:  Pantelić: Pritisak je na nama, ali izdržaćemo

Sevilja je na gostovanju pobedila Almeriju sa 1:0 golom Renata u 58. minutu i popela se na šesto mesto na tabeli, koje sledeće sezone vodi u Ligu Evropa, dok je Rasing u Santanderu pobedio Majorku sa 2:0. Bodove su podelili Sporting iz Hihona i Levante – 0:0.

Osasuna je na svom terenu pobedila Valensiju sa 1:0 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak. Jedini gol postigao je Alvaro Sehudo u 59. minutu.

Povezana vest:  Rezultati kvalifikacija za Ligu Evrope

Osasuna je sada „pobegla“ iz zone ispadanja, nalazi se na 16. mestu sa 38 bodova i ima bod više od Hetafea koji je u opasnoj zoni. Valensija je ostala na trećem mestu sa 63 boda.

Poslednja utakmica 34. kola na programu je sutra od 21 sat kada će igrati Espanjol – Atletiko Bilbao.