djoric-milovan

EP KADETI 2011

Đorić: Srbija sa svima može da igra ravnopravno

 

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Milovan Đorić rekao je danas, uoči početka Evropskog prvenstva, da ekipi nije bio naklonjen žreb, ali da je spremna da sa svima odigra ravnopravno.

-Bez obzira što nismo igrali kvalifikacije, već samo prijateljske mečeve, to nam ne može biti prednost u ovoj situaciji. Zvanični susreti su ipak nešto drugo – kazao je Đorić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

EP za igrače do 17 godina, čiji je Srbija domaćin, počinje sutra, a tim koji trenira Đorić je u A grupi sa Francuskom, Engleskom i Danskom.

Povezana vest:  Pobeda Levantea

-Ovo će biti divna prilika za afirmaciju mladih igrača, jer će mnogi od njih, posle šampionata, biti upisani u notese velikih evropskih klubova – kazao Đorić.

On je dodao i da je ovaj turnir odlična prilika i za nacionalni fudbalski savez.

-FSS je za ovaj šampionat izabrao najbolje centre u Srbiji, dosta se radilo sa školama i medijima. Ovo takmičenje je veliki test za nas, da u narednim godinama dobijemo neki veći turnir – zaključio je on.

Pored Novog Sada, utakmice EP igraće se u Beogradu, Inđiji i Smederevu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa H, Partizan protiv Brage za prvu pobedu u LŠ

Selektor Francuske Patrik Gonfalon rekao je da je njegov tim došao spreman da pokaže da moze da bude najbolji kada je to najpotrebnije.

-Čekaju nas tri jake utakmice sa poznatim rivalima, a videćemo šta će nam takmičenje dati – rekao je on.

Selektor branioca titule, Engleske, Džon Pikok rekao je da su svi timovi sličnog kvaliteta.

-Imali smo teške kvalifikacije sa Belgijom i Španijom. Imamo tri sjajna protivnika u grupi, neće nam biti lako da dobro da odbranimo titulu. Rano je govoriti o trofeju, jer su timovi u grupi sličnog kvaliteta, ali na sve gledamo sa optimizmom – naveo je on.

Povezana vest:  Ferdinand: Završio bih karijeru da nisam potpisao za KPR

Selektor Danske Tomas Frank rekao da njegova ekipa ima veliki potencijal i da se nada iznenađenju protiv timova sa „tradicijom u fudbalu“.

-Žreb nije mogao da bude teži za nas, ali verujem da ćemo nekome biti crna rupa – istakao on.

Sutra od 15 sati u Novom Sadu u prvom kolu igraju Srbija-Danska, a u isto vreme u Inđiji sastaju se Francuska-Engleska. U grupi B od 17 sati u Smederevu igraju Nemačka-Holandija, a u Beogradu se sastaju Češka-Rumunija.