jose-mourinho_real

Hicfeld: Morinjo je prostak koji uništava fudbal

 

Poznati švajcarski fudbalski trener Otmar Hicfeld kritikovao je danas trenera madridskog Reala Žozea Morinja zbog ponašanja i, kako je rekao, destruktivne taktike koju je postavio protiv Barselone.

-Srećom, Morinjova destruktivna taktika, usmerena jedino ka provociranju i uništavanju protivničkog plana nije uspela. Taj stil igre nije u skladu sa renomeom kluba kao što je Real i nanosi veliku štetu imidžu Madriđana – kazao je Hicfeld.

Povezana vest:  Partizan drugi put u Beleku, Sarajevo prvi rival

Real je prošle nedelje kod kuće izgubio sa 2:0 od Barselona, a Morinjo je isključen zbog prigovora sudijama. Na konferenciji za medije posle meča Morinjo je optužio arbitre i UEFA da godinama favorizuju Barselonu.

-Sretao sam Morinja na nekim sastancima u UEFA i zaista je arogantan, sujetan, stalno žvaće žvaku i često se ponaša kao prostak. Barselona bi trebalo sve da mu naplati na terenu i u revanšu – zaključio je Hicfeld.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana pozvali navijače da kupe sezonske karte

Švajcarac je jedan od trojice trenera koji su uspeli da osvoji Ligu šampiona sa dva različita kluba. Druga dvojica su Morinjo i Austrijanac Ernst Hapel.