pep_gvardiola

LIGA ŠAMPIONA

Gvardiola: Barselona uvek igra časno i sportski

 

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola odbacio je danas optužbe iz madridskog Reala da su igrači njegovog tima na rasnoj osnovi vređali protivnika i da su simulirali prekršaje u prvom meču polufinala Lige šampiona.

-Odlično poznajem sve svoje igrače i oni su pravi primer profesionalizma i časnog, sportskog ponašanja. Svako može da pogreši u utakmici, ali oni su momci za primer – rekao je Gvardiola španskim medijima.

Povezana vest:  Odbor za hitna pitanja FSS podržao Mihajlovića

Real je nedavno optužio Serhija Busketsa da je Brazilca Marsela nazvao majmunom u prošlonedeljnoj utakmici.

Trener Madriđana Žoze Morinjo rekao da su Dani Alveš i Pedro Rodrigez u više navrata simulirali prekršaje kako bi iznudili žute kartone za igrače Reala. Gvardiola je rekao da bi Morinjo trebalo da su igrači Barselone naučeni pravim vrednostima sporta, jer je Portugalac i sam bio pomoćni trener tog kluba od 1995. do 2000.

Povezana vest:  Minhen 1860 organizuje ručak za novog trenera i sve navijače

-Morinjo je pet godina proveo u Barseloni i dobro zna koje vrednosti negujemo. Uvek želimo da se borimo, da pobedimo i da steknemo poštovanje u očima protivinika. U Realu misle da se mi ponašamo nesportski, ali stvarnos je potpuno drugačija. Barselona od malih nogu uči igrače lepom ponašanju – istakao je Gvardiola.

Barselona je prošle nedelje pobedila sa 2:0 u prvom meču polufinala, a Real je zbog isključenja ostao bez trener Morinja i igrača Pepea.

Povezana vest:  Vest Hem kaznio Tomkinsa društveno korisnim radom