uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Mančeseter Junajted u velikoj prednosti

 

Fudbaleri engleskog Mančester Junajteda nalaze se u velikoj prednosti u odnosu na nemački Šalke uoči sutrašnjeg revanš meča polufinala Lige šampiona.

„Crveni đavoli“ ne samo da imaju dva gola viška iz prvog okršaja, odigranog pre sedam dana u Gelzenkirhenu, nego i prednost domaćeg terena i veći broj kvalitetnih igrača za ovu fazu takmičenja.

Mančester Junajted je u Nemačkoj pobedio sa 2:0 i sve bi, osim overe plasmana u finale na londonskom „Vembliju“, predstavljalo prvorazrednu senzaciju.

Povezana vest:  Dešamu veća plata i ugovor do 2018. godine

Uoči meča sa „kraljevsko-plavima“ u redovima trofejnog engleskog predstavnika čini se da mnogo više razmišljaju o utakmici sa Čelsijem, koja bi mogla da odluči šampionsku trku u Premijer ligi.

Menadžer ser Aleks Ferguson zadovoljan je što će ponovo moći da računa na oporavljenog veterana Pola Skolsa.

„Dimitar Berbatov i Majkl Oven su, takođe, potpuno spremni za najveće napore i to me hrabri“, rekao je Ferguson i dodao da će se u sutrašnjem meču osloniti na najiskusnije igrače.

Velšanin Rajan Gigs, koji je postao najstariji strelac u Ligi šampiona sa 37 godina i 148 dana, propustio je prvenstveni derbi sa londonskim Arsenalom zbog bolesti i najverovatnije sutra neće biti u startoj postavi.

Povezana vest:  Milan se pojačao Kevin-Prinsom Boatengom

Fudbaleri Šalkea otputovali su na Ostrvo sa željom da ostave što povoljniji utisak u sezoni u kojoj su samim plasmanom u polufinale postigli najveći uspeh u istoriji elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Iskusni odbrambeni igrač Kristrof Mecelder očekuje da će se sutra na „Old Trafordu“ stvari drugačije odvijati od susreta u Gelzenkirhenu.

-Moramo da budemo kompaktniji i agresivniji u odnosu na prvi meč. U brojnim segmentima oni su jači od nas, ali smatram da možemo da pronađemo naše komparativne prednosti – zaključio je Mecelder.

Povezana vest:  UEFA pokrenula postupak protiv DFB

Utakmica Mančester Junajted – Šalke igra se sutra od 20.45 časova na stadionu „Old Traford“ u Mančesteru, a sudiće Pedro Proensa (Portugalija). Verovatni sastavi:

Mančester Junajted: Van Der Sar, Oši, Vidić, Ferdinand, Evra, Anderson, Flečer, Skols, Valensija, Berbatov, Oven.

Šalke: Nojer, Učida, Mecelder, Matip, Sarpeji, Papadopulos, Hurado, Baumjohan, Farfan, Raul, Edu.