FSS_logoEP ZA KADETE, SRBIJA – DANSKA 2:3

Šamarčina od Danaca

Ako se po jutru dan poznaje kadeti Srbije neće igrati veliku ulogu na Evro prvenstvu u našoj zemlji. Posle blede igre i bljeska samo na nekoliko minuta, možemo biti srećni što  nismo ubedljivije poraženi protiv drskih Danaca -3:2. Đorićevi klinci protiv Skandinavaca pokazali su da nisu defanzivno jaki, a samo sreća i nespretnost Danaca spasila nas je totalne  blamaže, mada smo planirali „ceo plen“ na meču u Novom Sadu.

Povezana vest:  Verbek ne zna da li će produžiti ugovor sa FS Australije

Mada smo igrali dosta nepovezano i stidljivo, dok je u poslednjoj liniji „duvala promaja“, došli smo evro golom Vojina Ješića u prednost, koju nismo zadržali ni ceo minut. Posle gola Johanesena sa dva metra i izjedačenja,opet su Danci bili konkretniji a prednost im je doneo naš defanzivac Nastić, koji je jednu bočnu loptu ubacio u gol nesigurnog Stošića.

Povezana vest:  Džerard karijeru nastavlja u LA Galaksiju

Videvši da ne može da se izmori protiv naturalizovanih klinaca iz Danske u špicu napada, Đorić je promenio  defanzivce i ofanzivce a momak sa klupe Ožegović vratio nas je u život. Ipak, Fortuna je nagradila Skandinace koji su četiri minuta pre kraja (utakmica traje 80 minuta) preko sjajnog Fišera došli do važne i iznenađujuće pobede.

U drugom meču grupe A, Francuska je remizirala sa Engleskom (2:2), sa kojom se sastajemo u petak u Inđiji.

Povezana vest:  Krivične prijave za odgovorne u FK Sloga i Vujić Valjevo

SRBIJA – DANSKA 2:3

Strelci: 1:0 Ješić 30, 1:1 Johanesen 31,  1:2 Nastić 39 (autogol), 2:2 Ožegović 52,2:3 Fišer 76. minut

Stadion: Karađorđe. Sudija: Stiven Meklin(Škotska). Žuti kartoni: Nastić(Srbija), Holst, Johanesen( Danska)

SRBIJA: Stošić, Jakšić, Nastić(Kostić), Radaković, Savić, Marinković, Marković, Meleg, Ješić, Popadić, Stojanović(Ožegović).

DANSKA: Korc, Augist, Johanesen, Durmisi, Holst, Norgard, Kristijansen(Hobjerg), Zahore, Fišer(Polsen), Andersen (Amankva).