do_17_slavlje_orlova

EP DO 17 GODINA

Đorić: Slaba igra naše reprezentacije

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Milovan Đorić, posle poraza Srbije na startu 10. Evropskog prvenstva u Novom Sadu od Danske (3:2) priznao je da je domaća selekcija pružila slabu igru, u kojoj je malo ko od pojedinaca ispunio zadatak.
-Znali smo još pre početka prvenstva da je odbrana slabiji deo tima. Protiv Danske smo dva gola poklonili gostima. Mnogi pojedinci nisu opravdali očekivanja, pa će u narednom meču biti izmena u timu – rekao je Đorić na konferenciji za novinare nakon utakmice.
On je priznao da je sada put naše selekcije do plasmana na svetsko prvenstvo, sto je bio primarni cilj, otižan, ali nada uvek postoji.
-Ne predajemo se, iako je ovaj poraz vrlo neprijatan. Danska nas je nadtrčala, bolje je pokrivala teren od nas – priznao je Đorić.
Iskusni selektor Srbije, ipak, smatra da su srpski mladići imali priliku da osvoje bod, pa čak i dva, ali je Danska više želela pobedu.
-To me najviše boli. Zato ćemo naredna dva dana, do utakmice sa Francuskom, razgovarati sa igračima, ali je sigurno da će biti dosta promena – smatra Đorić.
Srpski selektor, međutim, nije želeo da kaže ko od pojedinaca nije ispunio očekivanja. On će to, kako je rekao, kazati igračima na sastanku.
Selektor Danske Frank Tomas je priznao da je njegov tim teško, ali zasluženo došao do pobede.
-Nismo još završili sa plasmanom među četiri najbolje ekipe na prvenstvu. U naredne dve utakmice moramo osvojiti još najmanje bod, da bi bili učesnici Svetskog prvenstva u Meksiku – rekao je Tomas.
On je priznao da se plašio raspleta utakmice nakon briljantnog gola Vojna Ješića iz slobodnog udarca, ali je brzo izjednačenje vratilo njegovu ekipu u život.
-Zadovoljan sam igrom svojih dečaka, mada moram odati priznanje I mladim srpskim igračima, koji su u drugom delu imali nekoliko lepih prilika. Naš uspeh je zaslužen – smatra Tomas.
Danski selektor nije želeo da prognozira dalji rasplet u grupi, jer se pred njima nalaze dva teška meča.
-Posle startne pobede naš optimizam raste. Ipak, znamo da smo danas obavili tek deo posla – iskren je bio Tomas.

Povezana vest:  Kapelo zabranio igračima da "tvituju"