jose-mourinho_real

Murinjo gledao El Klasiko iz hotelske sobe

 

Španski mediji javljaju kako je trener Real Madrida Žoze Murinjo, koji je bio isključen u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona između Reala i Barselone u Madridu, bio primoran da revanš u Barseloni gleda u hotelu u kojem je odseo kraljevski klub.

Murinju je u meču na stadionu Santiago Bernabeu, koji je završio pobedom Barselone 2:0, nemački sudija Volfgang Stark pokazao crveni karton. Samim time je portugalski mag bio suspendovan za revanš utakmicu u Barseloni, a prema pravilima Evropske fudbalske organizacije (UEFA), nije imao pravo da komunicira sa svojom klubom telefonskim pozivima ili sms-porukama za vreme utakmice.

Povezana vest:  Nastavlja se Superliga: Zvezda u Kruševcu, Partizan-Metalac

Murinjo je, prema tome, u Barselonu doputovao praktično u statusu navijača. Budući da nije mogao da zauzme mesto u VIP loži na stadionu Kamp Nou, jer su sva raspoloživa takva mesta popunjena sa predstavnicima sponzora koji nisu želeli da se odreknu svoje privilegije zarad trenera omraženog rivala, portugalskom treneru je praktično jedino preostalo da se skrasi među navijačima Real Madrida na stadionu. Takva opcija bila je riskantna iz sigurnosnih razloga, pa je Murinjo radije odabrao opciju da gleda utakmicu iz hotelske sobe.

Povezana vest:  Fudbalski navijači protestovali u Budimpešti