aleks_ferguson_11

LIGA ŠAMPIONA

Ferguson ponosan na igrače, siguran u osvajanje titule

 

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je večeras da je ponosan na svoje fudbalere posle pobede na domaćem terenu nad Šalkeom od 4:1 i plasmana u finale Lige šampiona.

-Ponosan sam na svoje igrače. Bilo je polufinale Lige šampiona, a važne utakmice poseju seme sumnje u vaš um. Pitao sam sebe da li treba to da radim. Drago mi je što su ispali ‘pravi’ – rekao je Ferguson posle utakmice.

Povezana vest:  Ćurković: Lepo je čuti, ali obično prednost imaju drugi

Mančester je u dva meča polufinala sa Šalkeom slavio ukupno sa 6:1. U finalu će igrati sa Barselonom.

-Ovo je fantastičan uspeh za klub. Tamo smo gde želimo da budemo. Često sam govorio tokom godina da treba da budemo uspešniji u Evropi i siguran sam da će ova ekipa uspeti da osvoji – rekao je Ferguson.

Golman Junajteda Edvin van der Sar ocenio je da je utakmica bila „savršena“.

-Bilo je savršeno. Posle prve utakmice bili smo u poziciji da izmenimo tim, osvežimo igrače i sačuvamo ih za nedeljnu važnu utakmicu (u prvenstvu protiv Čelsija) – kazao je 40-godišnji golman.

Povezana vest:  Džerard: Bio bi san proći četvrfinale u Brazilu

Barselona i Mančester igrali su u finalu 2009. godine i tada je španski tim pobedio sa 2:0.

-Barselona igra izuzetan fudbal. Naravno da će biti teško, ali pokazaćemo da smo naučili lekciju iz 2009. godine i došli spremni – rekao je Van der Sar.

Trener Šalkea Ralf Rangnik priznao je da je rival bio bolji, kao i da ga nije iznenadilo što je Mančester igrao sa drugim timom.

Povezana vest:  4. KOLO JELEN SUPERLIGE SRBIJE, Partizan dočekuje Rad, Zvezda sa BSK

-Mančester je zasluženo pobedio, bili su bolji u obe utakmice. Danas smo tokom prvih 20 minuta igrali bolje nego u prvom meču, iako nismo stvorili šansu. Potom smo izgubili previše lopti i postalo je teže – rekao je Rangnik.

-Nije me iznenadilo što je Mančester igrao sa drugim timom, pošto je Ferguson to i najavio. Njihovih rezervnih 11 su izuzetni. Mnogi timovi u Bundesligi bi ih rado videli u prvom timu – kazao je trener Šalkea.