Alex_Ferguson

Aleks Ferguson: Možemo da osvojimo Ligu šampiona

Priznao je Ser Aleks Ferguson da je strahovao nakon vlastite odluke da odmori većinu igrača prve ekipe u revanš utakmici polufinala Lige šampiona protiv Šalkea. Ali, strah se pokazao nepotrebnim.

I tim sastavljen većinom od rezervnih fudbalera potopio je Šalke s 4-1 i tako potvrdio trijumf iz prve utakmice (2-0), odigrane prošle sedmice u Nemačkoj. Mančester Junajted će u finalu, 28. maja na Vembliju, igrati protiv Barselone.

Povezana vest:  Kolarov se oporavio posle jednomesečne pauze

-Nisam spavao noć pre utakmicu, razmišljao sam o udarnoj postavi. Četiri puta sam se probudio… Ali, ovi momci koji su danas igrali su me učinili ponosnim. Činjenica da se radilo o polufinalu Lige šampiona me je terala na preispitivanje odluke o sastavu, pitao sam se jesam li donio dobru odluku, ali drago mi je da se potez pokazao opravdanim – rekao je Ferguson koji je sačuvao najvažnije igrače za derbi protiv Čelija u Premiershipu predstojećeg vikenda.

Povezana vest:  Mesi: Mislio sam da je kraj karijere

Okrenuo se Škot potom i finalnom okršaju protiv Barselone čiji je trener Pep Gvardiola u sredu bio na Old Trafordu, ali nije mogao proučiti igru najjače postave Mančestera.

-Barsa bez sumnje igra sjajan fudnal, užitak ih je gledati. Ali, moji igrači su sposobni da osvoje Ligu šampiona, imamo ekipu punu kvalitete.

Junajtedov 40-godišnji golman Edvin van der Sar će u finalu Lige šampiona igrati posljednju utakmicu u karijeri.

Povezana vest:  Ijero napušta mesto direktora reprezentacije

-Barselona igra jako dobar fudbal, bit će nam vrlo teško. Ali, moramo izvući pouke iz poslednjeg finala protiv njih, pre dve godine, bolje se pripremiti ovaj put i suprotstaviti im se na drugačiji način. Nadam se da će rezultat biti povoljniji za nas – rekao je Holanđanin, prisetivši se pobede Barselone (2-0) na rimskom Olimpiku.