FUDBALSKA-LOPTA

Iraklis izbačen iz grčke lige

 

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Grčke (EPO) donelo je danas odluku o izbacivanju solunskog Iraklisa iz Prve lige zbog nagomilanih dugova.

Čelnici elitnog ranga grčkog takmičenja oduzeli su najstarijem klubu u toj zemlji, osnovanom 1908. godine, licencu za takmičenje u Prvoj ligi sledeće sezone.

U obrazloženju odluke oni se pozivaju na pravila Evropske fudbalske unije (UEFA) koja nalažu da klub ne može da se takmiči u najjačem rangu ukoliko ne ispuni uslove o likvidnosti poslovanja.

Povezana vest:  Anderson pauzira šest meseci

Izbacivanja se spasao atinski Panionios, koji je sezonu završio sa 35 bodova i bio van zone ispadanja, ali je zapao u teške finansijske porbleme. EPO je najpre odlučio da Panionios prebaci u Drugu ligu, ali je danas uvažio žzalbu tog kluba, koji je uspeo da sačuva prvoligaški status.

Odluku o tome koji će klub sledeće sezone igrati u grčkoj eliti umesto Iraklisa EPO će doneti najverovatnije sledeće sedmice.

Povezana vest:  Gvardiola: Nastavljamo u dobrom ritmu

Prema pravilima, Iraklis bi trebalo da zameni klub iz Druge lige, ali rukodstvo Prve lige želi da to bude Asteras iz peloponeskog grada Tripolija. Taj tim je sezonu završio na 16. mestu i bio prvi „ispod crte“ koja vodi u Drugu ligu.