reprezentacija_do_17_godina

EP ZA KADETE, SRBIJA – FRANCUSKA 1:1

„Orlićima“ samo bod!

 

Kadeti Srbije nisu uspeli da savladaju selekciju Francuske. Snove od borbi za medalju, najverovatnije,  „orlićima“ su oteli Francuzi koji su uspeli da dođu do jednog boda -1:1. Posle startnog poraza od Danaca(3:2), pulenima Milovana Đorića bila je potrebna pobeda u drugom kolu, grupe A, ali su „trikolori“ uspeli da dođu na bliži  korak od plasmana među četiri najbolje selekcije.

Đorić je smišljeno želeo da Francuzima prepusti inicijativu i da u polukontrama zaprete njihov golu. Takva taktika dala je rezultat, kada je Ninković sjajno, kroz dva štopera, uposlio brzonogog Mandića, koji je rutinski savladao golmana „pevaca“. Samo što su „orlići“ završili radovanje, posle desetak sekundi visoki vezista Mendi je sa dvadesetak minuta savladao Latinovića, što nas je vratilo na početnu poziciju.

Povezana vest:  SP 2014, KVALIFIKACIJE, Argentina - Venecuela 3:0

Očekivalo se da „orlići“ u nastavku meča znatno jače krenu ka golu Mpasija, ali su ipak Francizi držali loptu u posedu. Imali smo nekoliko poluprilika ali se čini da ipak naši kadeti nisu imali snage da dođu do pobede.

U drugom meču grupe A selekcija Danske savladala je Englesku – 2:1, tako da će Ostrvljani i Srbi u međusobnom duelu pokušati da odluče ko će biti putnik na Svetsko prvenstvo. U drugom meču sastaće se Danci i Francuzi, koji pred treće kolo imaju veće šanse da se dočepaju polufinala.

Povezana vest:  Kazne zbog rasističkih komentara na internetu u Holandiji

Ako reprezentacija Srbije želi da uđe među četiri najbolje selekcije na EP, mora da savlada Engleze i da navija za Danci ostanu neporaženi u meču sa „trikolorima“.

SRBIJA – FRANCUSKA  1:1

1:0 Mandić u 40, 1:1 Meite 40. minut.

Stadion u Inđiji. Sudija: Stavros Tritsonis (Grčka). Žuti karton: Meleg, Popadić(Srbija), Meite, Labord(Francuska)

SRBIJA: Latinović, Jakšić, Nastić, Radaković. Marinković, Meleg, Popadić, Todorić(Stojanović), Filipović, Ninković(Ožegović), Mandić(Marković).

Povezana vest:  Grupa navijača Partizana zapalila zastavu Galatasaraja

FRANCUSKA: Mpasi, Mendi, Kalve,Temeze –  Autsa, Meite, Jesien, Aler(N  Kusu), Konte, Laport, Ture(Nanžis),Verklejn(Labord).