karlo_anceloti_11

Anćelotiju samo pobeda u derbiju spašava posao

Prema pisanju The Suna, u nedeljnom derbiju 36. kola engleskog fudbalskog prvenstva između Mančester Junajteda i Čelsija na Old Trafordu menadžeru Čelsija Karlu Anćelttiju igra samo jedna opcija želi li i dalje ostati na klupi „bluesa“.

To je, naravno, pobeda čime bi se Čelsi bodovo izjednačio s Mančester Junajtedom na tabeli i tako stekao poziciju da u poslednja dva kola pobedama uspe da odbrani prošlogodišnji naslov.

Povezana vest:  Nastavlja se fudbalsko prvenstvo u Tunisu

-Nije ludo misliti da se klub može promeniti. Svaki klub ima pravo promeniti menadžera na kraju sezone ako to želi. Ne kažem da nisam imao problema, ali sam se trudio da dam sve od sebe. Ali o mom poslu oceniće iz kluba. Ako ga smatraju dobrim, zadržaće me, ako ne, onda mogu da menjaju – rekao je Anćeloti o svojoj budućnosti.

Povezana vest:  Jojić i zvanično u Kelnu

Čelsi je početkom marta za Mančester Junajtedom zaostajao neverovatnih 15 bodova, ali sjajnom serijom rezultata i povremenim kiksevima „crvenih đavola“ spustio se na samo minus tri.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič doveo je Anćelotija na leto 2009. godine i italijanski stručnjak odmah mu je doneo dvostruku krunu. Ali činjenica je da ruski tajkun ne trpi neuspeh i da se neće libiti da smeni Anćelotija u slučaju da ovaj ostane bez ijednog trofeja u sezoni.

Povezana vest:  Barton suspendovan na 18 meseci zbog klađenja

Bio bi mu to čak sedmi menadžer otkako je kupio klub pre osam godina. Anćeloti ima priliku, ali ne uspe li da pobedi Mančester Junajted u nedelju, može početi da pakuje kofer, zaključuje The Sun.