andrija_kaludjerovic_makazice

Zvezda remijem sa OFK Beogradom sve dalje od titule

Fudbaleri OFK Beograda i Crvene zvezde odigrali su danas nerešeno 0:0, u utakmici 26. kola Super lige Srbije, čime su crveno-beli povećali zaostatak za vodećim Partizanom na pet bodova.

Posle najslabije partije ovog proleća, pred fudbalerima Zvezde je veoma teška borba za osvajanje titule, pošto sada imaju 63 boda, pet manje od vodećeg Partizana, a do kraja šampionata ostalo je da se odigraju četiri kola.

OFK je zabeležio peti remi u sezoni i sada je sedmi sa 35 bodova.

Povezana vest:  Real bez Ronalda i Benzeme

Zvezda je od početka krenula sa napadačkom igrom, ali nije uspela da postigne pogodak, uglavnom zahvaljujući golmanu OFK Beograda Bojanu Šaranovu.

Gosti su mogli do vođstva u 30. minutu kada su posle centaršuta Kadua igrači OFK Beograda izblokirali udarce Slakva Perovića, Ognjena Koromana i Kristijana Borhe.

Pet minuta kasnije Perović je sa desne strane ušao u šesnaesterac, ali je šutirao pravo u Šranova. Darko Lazović je u tri navrata udarcima sa distance pokušao da iznenadi golmana „romantičara“, jednom je šutirao pored gola, a dva šuta odbranio je Šaranov.

Povezana vest:  Utakmice futsal selekcija Srbije i Belorusije 13. i 14. decembra u Beogradu i Smederevu

Najbolju priliku OFK Beograd imao je u 44. minutu. Posle kornera stvorila se gužva u šesnaestercu, Ivan Kecojević je šutirao glavom ali je pogodio stativu, lopta se odbila od golmana Bobana Bajkovića nakon čega je Marko Petković šutirao, ali je Lazović sa gol linije izbacio loptu.

U drugom poluvremenu Zvezdi su poništena dva gola zbog ofsajda. Prvi u 65. minutu posle akcije Dejana Milovanovića i Duška Tošića, Kristijan Borha je postigao pogodak, ali je Kolumbijac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Povezana vest:  KUP AFRIČKIH NACIJA 2013, Reprezentacija Nigerije osvojila Kup afričkih nacija

U 89. minutu posle centaršuta Pavla Ninkova sa desne strane Andrija Kaluđerović je iz voleja pogodio mrežu, ali je i taj gol poništen zbog ofsajda.

Kaluđerović je mogao da postigne gol i u 78. minutu, ali je posle centaršuta Lazovića glavom poslao loptu preko prečke.

Dobru šansu „romantičari“ su imali u 48. minutu, posle šuta Marka Petkovića Bajković je „paradom“ odbranio svoj gol.

Utakmicu je iz svečane lože posmatrao bivši rumunski reprezentativac Georgi Hadži.