gomez_slavlje

Bajern pobedio Sankt Pauli sa 8:1

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na gostovanju Sankt Pauli sa 8:1, u utakmici pretposlednjeg 33. kola Bundes lige i tako osigrali osvajanje najmanje trećeg mesta

na tabeli, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Trostruki strelac u pobedi Bajerna, koji ove sezone nije uspeo da odbrani šampionsku titulu, bio je Mario Gomes, koji je postigao ukupno 27 golova u sezoni.

Po dva gola postigli su Frank Riberi i Arjen Roben, a u strelce se upisao i Danijel Van Bujten. Jedini gol za domaći tim postigao je Marsel Eger.

Povezana vest:  Zvezda dočekuje Napredak, Partizan u Novom Pazaru

Bajern će biti sigurno treći na tabeli, sada ima 62 boda, 10 manje od šampiona Borusije iz Dortmunda, koja je danas izgubila od Verdera u Bremenu sa 0:2. Na ruku bivšem šampionu išla je pobeda Štutgarta nad četvrtoplasiranim Hanoverom od 2:1.

Sankt Pauli je ispao u drugu ligu, nakon što je osvojio samo 29 bodova, izgubio je 10 od poslednjih 11 utakmica.

Bajern bi do kraja šampionata mogao da osvoji i drugo mesto, na kome je Bajer iz Leverkuzena, koji ima tri boda više. Bajer je danas odigrao 1:1 sa Hamburgom.

Povezana vest:  Partizan jesenji šampion

Borusija iz Menhengladbaha pobedila je na svom terenu Frajburg sa 2:0 golovima Majka Hankea i Marka Rojsa u završnici utakmice i osvojila važne bodove u borbi za opstanak.

Borusija iz Menhengladbaha ima 35 bodova i nalazi se na 16. mestu, koje vodi u plej-of za opstanak u Bundes ligi, dok je Frajburg sa 44. boda na osmom mestu.

Do važnih bodova za opstanak stigao je i Keln pobedom protiv Ajntrahta u Frankfurtu od 2:0. Keln se popeo na 13. mesto i ima 41 bod, sedam više od današnjeg protivnika, koji je pretposlednji na tabeli.

Povezana vest:  Amerikanci kupuju Everton za 200 miliona funti

Majnc je obezbedio mesto u Ligi Evropa sledeće sezone pošto je na gostovanju pobedio Šalke sa 3:1. Majnc je peti na tabeli sa 55 bodova i ima dva manje od četvrtoplasiranog Hanovera i osam više od Nirnberga na šestom mestu, koji je izgubio na gostovanju od Hofenhajma sa 1:2.

Kajzerslautern je pobedio Volfsburg sa 2:1.