vesthem-logo

Vest Hem sve dalji od opstanka u Premijer ligi

Fudbaleri Vest Hema igrali su danas kao domaćin nerešeno sa Blekburnom 1:1 u meču 36. kola prvenstva Engleske i time znatno umanjili svoje šanse za opstanak u Premijer ligi.

Vest Hem je dva kola pre kraja poslednji na tabeli sa tri boda manje od Vigana, a šest od Birmingema. U zoni ispadanja, pored kluba iz Londona, su još Vulverhempton i Blekpul, koji imaju utakmicu manje od ostalih rivala.

Aston Vila je protiv Vigana u gostima osvojila bod, kojim je napravila veliki korak ka opstanku, dok je domaći tim dospeo u nezavidnu poziciju.

Povezana vest:  Kosta suspendovan tri utakmice

Pozicija Vigana sada zavisi od rezultata Blekpula na gostovanju u Londonu protiv Totenhema i od sutrašnjeg duela Vulverhempton – Vest Bromvič.

Mančester Siti izgubio je kao gost od Evertona sa 2:1, čime je trku za četvrto mesto na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona učinio zanimljivijom. Pored „građana“ za tu poziciju bore se još Liverpul i Totenhem.

Sanderlend je kao gost autogolom Zita Najta u poslednjem minutu utakmice došao do pobede od 2:1 protiv Boltona, dok je Njukasl na svom terenu sa 2:1 bio bolji od Birmingema.

Povezana vest:  Alegri potpisao ugovor do 2020.

Reprezentativac Srbije Nikola Žigić ni na ovoj utakmici nije bio u sastavu Birmingema zbog povrede, a njegova ekipa od 35. minuta igrala je sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Liam Ridžvel.

U poslednoj utakmici 36. kola odigranoj danas, Totenhem je na svom terenu igrao nerešeno 1:1 protiv Blekpula.

Klub iz Londona tako je propustio šansu da pobedom protiv ekipe koja se bori za opstanak smanji zaostatak za četvrtoplasiranim Mančester Sitijem, u trci za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Kion: Vidić je napravio glupost

Gosti su u Londonu poveli pogotkom Čarlija Adama iz penala u 76. minutu, a izjednačio je Žermejn Defo minut pre kraja utakmice.

Totenhem je sada peti sa šest bodova manje od Mančester Sitija, a jednim više od Liverpula.

Najzanimljiviji meč 36. kola, koji bi mogao da odluči prvaka Premijer lige, igraće se sutra u 17:10 između Mančester junajteda i Čelsija.