getafe-slavlje

Ubedljiva pobeda Valensije protiv Real Sosijedada

Fudbaleri Valensije pobedili su večeras kao domaćin ekipu Real Sosijedada sa 3:0 u utakmici 35. kola prvenstva Španije i tako na šest bodova povećali prednost u odnosu na četvrtoplasirani Viljareal.

Viljareal će sutra kao gost igrati protiv Majorke, a samo pobedom ostaće u trci za treće mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona.

Dvostruki strelac u pobedi Valensije protiv Reala Sosijedada bio je Roberto Soldado, dok je jedan pogodak postigao Oliveira Žonas.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, OFK Beograd izborio plasman u treće kolo

Rasing iz Santandera je kao gost sa 3:2 pobedio Erkules, koji sa klupe vodi bivši trener Partizana Miroslav Đukić. Svih pet golova postignuto je u prvom poluvremenu utakmice, a domaćin je od 61. minuta igrao bez isključenog Nelsona Valdeza.

Rasing se ovom pobedom popeo na desetu poziciju, dok je Erkules tri kola pre kraja pretposlednji na tabeli Primere.

Povezana vest:  Akcije Mančester junajteda na berzi

Deportivo iz La Korunje ispustio je pobedu na gostovanju u Hihonu kod Sportinga, pošto je domaći tim golom Davida Barala u četvrtom minutu sudijske nadoknade došao do 2:2.

Spoting je deveti na tabeli i ovaj bod mu nije mnogo značio, dok će Deportivo do kraja prvenstva voditi borbu za opstanak. Klub iz La Korunje trenutno je 16. sa bodom više od zone ispadanja.

Povezana vest:  Ronaldo: Navijači da prestanu sa zvižducima Bejlu

Atletik Bilbao je kao domaćin pobedio Levante sa 3:2 i došao na petu poziciju, koja vodi u Ligu Evropa naredne sezone.

Beg iz „opasne zone“ napravio je Hetafe, koji je sa 2:0 pobedio poslednjeplasiranu Almeriju.