Nemanja_Vidic_heads

Vidić doveo Mančester junajted blizu titule

 

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas kod kuće Čelsi sa 2:1 u derbiju 36. kola prvenstva Engleske i sada je potrebno da osvoje još samo bod kako bi osigurali titulu šampiona.

Junajted, dva kola pre kraja, ima šest bodova više od Čelsija I devet više od trećeplasiranog Arsenala. Jedan od junaka utakmice bio je kapiten Junajteda i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić koji je postigao drugi gol u 23. minutu, posle asistencije Rajana Gigsa.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Vojvodina - Partizan, utakmica visokog rizika

Mančester je „uraganski“ počeo utakmicu i poveo već u prvom minutu, kada je Park Đi Sun uputio dugu loptu, loše je intervenisao David Luiz, a Havijer Ernandez je preciznim udarcem zatresao mrežu.

Imao je domaćin posle toga još nekoliko dobrih prilika, dok je Čelsi tek nakon drugog primljenog gola počeo da se „budi“. Najbolju šansu u prvom delu meča Čelsi je imao u 26. minutu, kada je golman Edvin van der Sar „paradom“ zaustavio pokušaj Salomona Kalua.

Povezana vest:  Del Pijero: Ne vraćam se u Italiju

Nešto bolju igru „plavci“ su prikazali u nastavku utakmice, a malo nade gostujućim navijačima dao je Frenk Lampard nakon pogotka u 68. minutu, kada mu je asistirao Branislav Ivanović.

Ispostavilo se, ipak, da je to sve što je Čelsi uspeo da uradi, pošto je u završnici utakmice Mančester manje-više zatvorio sve prilaze svom golu i došao do velike pobede.

Povezana vest:  Bekvalac: Igraćemo otvoreno u Novom Sadu