partizan_kup_2011_trofej

Prijava protiv delegata, sudija i Vojvodine

 

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) podneo je danas prijave Disciplinskoj komisiji FSS protiv delegata finalne utakmice Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana, Miodraga Jankovića, glavnog sudije Slobodana Veselinovića i njegovih pomoćnika, kao i protiv Fudbalskog kluba Vojvodina.

Sednicom, koja je, kako se navodi, „nastavak sednice Odbora za hitna pitanja održane noćas, odmah po završetku finalne utakmice Kupa“ predsedovao je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Povezana vest:  Klose završio reprezentativnu karijeru

-Disciplinska komisija FSS održaće hitan sastanak danas u 17.00 sati. Takođe, Takmičarska komisija FSS održaće sastanak sutra, u petak 13. Maja – navodi se na sajtu FSS.

Pored analize viđenog na sinoćnoj utakmici nacionalnog Kupa, članovi Odbora za hitna pitanja razmatrali su i ostale aktuelnosti. Zatražen je hitan izveštaj od članova Sudijske komisije Izvršnog odbora FS Srbije o radu, u cilju određivanja njihove odgovornosti.

Povezana vest:  Rastali se Katanija i trener Đampaolo

Članovi najoperativnijeg tela Saveza veruju da će ovakva hitna i široka akcija, uz doslednu primenu svih pravilnika, svakako doprineti brzom pronalasku vinovnika incidenta u finalnoj utakmici Kupa Srbije, ali i raščišćavanju kompletnih odnosa na fudbalskoj mapi naše zemlje.

Pored toga, a u okviru zaključka, izražena je osuda svih ružnih scena viđenih na sinoćnjem duelu između Vojvodine i Partizana.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Fenerbahčeu i Trabzonsporu dopušten nastup u Ligi šampiona

-Reč je o nezabeleženom skandalu u istoriji našeg fudbala i posebno nacionalnog Kupa, čija je istorija duga već 63 godine – navodi se u saopštenju.