fifa

Hajatu i Anuma negiraju optužbe za korupciju

Članovi Izvršnog komiteta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Isa Hajatu i Žak Anuma negirali su danas optužbe prema kojima su učestvovali u korupčionaškom skandalu oko dodele organizacije šampionata sveta 2022. godine Kataru.

Hajatua, koji je predsednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) i visoki funkcioner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), i prvog čoveka nacionalnog Saveza Obale Slonovače Anumu je pre dva dana britanski palramentarac Demijen Kolins optužio za primanje mita u iznosu od 1,5 miliona evra.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, David Luiz: Kolumbija je odigrala odličan Mundijal

„Predsednik Hajatu odbacuje sve otužbe na njegov račun tvrdeći da su one neargumentovane i iznete u javnost sa ciljem da se on lično diskredituje“, ističe se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu CAF.

U istom tekstu se navodi da je Anuma začuđen spominjanjem njegovog imena u kontekstu primanja mita od ljudi iz katarske kandidature za organizaciju Mondijala.

Povezana vest:  Internasional pobednik Kupa Libertadores

CAF je, međutim, objavio da je od Katarana dobio 1,8 miliona dolara na ime sponzorstva.

Ugovor između CAF i predstavnika katarske kandidature odobrio je Izvršni komitet te organizacije na sastanku u glavnom gradu Angole Luandi 8. januara 2010. godine.