bata_butorovic_kup_2011

Uprava Vojvodine i dalje bez zvaničnog saopštenja

Upravni odbor fudbalskog kluba Vojvodina još nije zvanično saopštio nikakvu odluku, iako je ranije vdanas najavljeno da će reagovati na odluke koje je doneo Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Na zvaničnom sajtu kluba večeras je izašla čestitka upravi, stručnom štabu i igračima FK Vojvodine „na fenomenalnoj partiji u finalu kupa“.

-Zašto da budemo statisti u tuđim režijama? Pokazali smo na terenu da smo bolji! Svaka čast momci! Uz vas su večeras stali svi kojima je fudbal u srcu. Partizan je osvojio Kup, ali vi ste osvojili Srbiju! Bravo crveno-beli! – navodi se na sajtu.

Uredništvo sajta postavilo je i trominutni video sa spornim detaljima iz meča i sa ironičnim komentarima na račun sudija tog meča.

Povezana vest:  Čavrić vraća publiku na stadion

Partizan je juče osvojio Kup Srbije, nakon što su igrači Vojvodine 10 minuta pre završetka meča napustili teren, nezadovoljni zbog odluka sudija. U tom trenutku, Partizan je vodio sa 2:1.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je danas odlučio da podnese dicsiplinsku prijavu protiv delegata i sudija finalne utakmice Kupa Srbije, protiv fudblaskog kluba Vojvodina, njegovog rukovodstva, članova stručnog štaba i igrača.

Članovi Odbora za hitna pitanja ocenili su da je reč o „nezabeleženom skandalu u istoriji srpskog fudbala“.

Oni su izrazili su nadu da će „hitna i široka akcija, uz doslednu primenu svih pravilnika, doprineti brzom pronalasku svih vinovnika incidenta u finalnoj utakmici Kupa Srbije, ali i raščišćavanju kompletnih odnosa na fudbalskoj mapi Srbije“.

Povezana vest:  Manćini: Moramo da poboljšamo medicinsku negu igrača

Sinoćni meč počeo je sa 25 minuta zakašnjenja, jer igrači Vojvodine nisu hteli da izađu na teren dok svi njihovi navijači ne uđu na stadion. Policija je zadržala Novosađane na prilazima stadionu, kako ne bi došli u kontakt sa navijačima Partizana.

Uprava Vojvodine postavila je pitanje kako je moguće da policija prvo na stadion pusti navijače Partizana pa tek onda njihove, s obzirom da je Vojvodina nominalno bila domaćin finala kupa na stadionu Crvene zvezde.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izrazio je danas ogorčenje zbog načina na koji se završila sinoćna utakmica finala Kupa Srbije, i izrazio nadu da će „doći vreme kada će se u fudbalu videti samo sport i nadmetanje, a ne sudije“.

Povezana vest:  Odloženi izbori za predsednika Fudbalskog saveza Iraka

Pajtić je fudbalerima čestitao na dobroj igri i plasmanu u finale Kupa Srbije i rekao da je „ova generacija fudbalera uspela da vrati staru slavu klubu i da od Vojvodine stvori tim evropskog ranga“.

Navijači Vojvodine su kasno sinoć, po povratku iz Beograda, u centru Novog Sada slavili kao da su sinoć osvojili trofej, a proslavu su podržali i pojedini gradski čelnici.

Sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić pozvao je ranije danas čelnike svih fudbalskih klubova u zemlji da javno progovore o korupciji u srpskom fudbalu i dodao da je „došlo krajnje vreme da se stvari iz korena promene“.

Predsednik kluba Ratko Butorović rekao je ranije danas da će Vojvodina „trpeti kaznu ako će to pomoći srpskom fudbalu