vojvodina_partizan_finale_kupa_2011

Traže se dopunski izveštaji o meču Vojvodina-Partizan

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije održala je danas sednicu, na kojoj se razmatrao epilog utakmice finala Kupa Srbije izmedu Vojvodine i Parizana, odigrane 11. maja u Beogradu

Odlučeno je da se od svih službenih lica zatraže dopunski izveštaji o meču. Takođe, Vojvodini, koja je danas dostavila žalbu, ostavljena je mogućnost da dopuni navode iz te žalbe.

Zbog potrebe hitnog odlučivanja, svim navedenima je ostavljen rok od 24 časa za dostavu dopunskih izveštaja, odnosno navoda. U tom cilju, novi sastanak Takmičarske komisije FSS zakazan je za ponedeljak, 16. maja, sa početkom u 10.00 sati.

Povezana vest:  Rašović: Grešili smo, ali imamo šanse u revanšu

Tom prilikom biće donesena i odluka o takmičarskom epilogu finalne utakmice Kupa Srbije. Na tu odluku svi će imati pravo podnošenja žalbe u roku od tri dana članovima Komisije za žalbe FS Srbije.

Vojvodina tuži fudbalere Partizana

Fudbalski klub Vojvodina tužiće pojedinačno svakog fudbalera Partizana za izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje zbog skandalozne pesme uz koju su proslavili osvajanje Kupa Srbije, potvrdio je Tanjugu generalni sekretar Novosađana Radisav Rabrenović.

Povezana vest:  Zvezdan Terzić novi predsednik Zajednice Super lige

„To što pevaju fudbaleri Partizana je zaista strašno. Naravno da ćemo ih tužiti jer niko u Vojvodini i Novom Sadu nije iz te priče“, objasnio je Rabrenović.

On je dodao da je to „samo početak borbe protiv politike sile koju u srpskom fudbalu sprovodi fudbalski klub Partizan“.

„Krajnje je vreme da se oni zaustave. Mi iz fudbalskog kluba Vojvodina ćemo im se suprostaviti svim raspoloživim sredstvima“, izjavio je Rabrenović.

Kako navode pojedini mediji, igrači Partizana su slavili osvajanje Kupa pevajući „pola Mađar-pola Ustaša“ sa svojim navijačima.

Povezana vest:  Đuzepe Sanino zamena za Antonija Kontea na klupi Sijene

Istovremeno, Vojvodina će podneti žalbu Fudbalskom savezu Srbije (FSS) jer smatra da utakmica protiv Partizana nije prekinuta, već konačno završena rezultatom 2:1.

„Pošto je sudija označio kraj, a predstavnik FSS uručio pobednički pehar ekipi koja je pobedila, to znači da je FSS utakmicu konačno proglasio završenom. Da je bilo prekida, takmičarski organi morali bi da sačekaju evenutualnu žalbu Vojvodine i nakon toga donesu svoju odluku“, kaže se u obrazloženju Novosađana.