mancester_slavlje_2011

Vejn Runi: Posebno me raduje što smo nadmašili Liverpul

-Činjenica da smo osvajanjem 19. naslova prvaka Engleske nadmašili ekipu Liverpula, koja ih ima 18, mene posebno raduje. Ja sam ipak navijač Evertona – izjavio je napadač Mančester Junajteda Vejn Runi.

Upravo je Runi bio strelac iz 11-erca u 73. minuti, na gostovanju kod Blekburna u pretposlednjem, 37. kolu Premiershipa. Runi je svojim golom postavio konačnih 1-1, a njegovoj ekipi je i jedan bod bio dovoljan za matematičku potvrdu naslova.

Povezana vest:  LIGA KUP ENGLESKE, Mančester Junajted lako protiv Lidsa

-Sudiji je trebalo dugo vremena da dosudi penal. Morao sam se sabrati i umiriti. Znao sam kako treba izvesti penal. Vežbao sam cele nedelje izvođenje kaznenih udaraca. Srećom, bio sam uspešan – rekao je Runi, a potom se osvrnuo i na osvajanje Premiershipa.

-Velik je ovo osećaj za celu ekipu, navijače i celi klub. Kada osvojite prvenstvo uvek ste jako srećni. Ali, kada znate da je ovo 19. naslov, kojim ste postali najuspešnija ekipa u Engleskoj, onda je osećaj još lepši. Naravno, mene kao Evertonovog bivšeg igrača i navijača posebno raduje da sada imamo više naslova od Liverpula – rekao je Runi.

Povezana vest:  Igrači Rajo Valjekana zapretili štrajkom