pep-guardiola-fc-barcelona

Gvardiola: Mančester Junajted je vrlo sličan Real Madridu

 

Josep Gvardiola, trener fudbalera Barselone, uporedio je snagu Mančester Junajteda, protivnika katalonskom gigantu u finalu Lige šampiona, s onom Real Madrida, kojeg je Barselona eliminisala u dve polufinalne utakmice.

-Mančester Junajted je izuzetno jak tim, vrlo sličan Real Madridu. Radi se o ekipi kojoj je teško nauditi i koja naporno radi na terenu. Posebno ćemo morati da pripazimo na njihove kontranapade iz kojih mogu lako postići gol, jer imaju vrlo brze igrače . rekao je Gvardiola, aludiravši pritom na Nanija, Antonija Valenciju i Havijera Hernandeza.

Povezana vest:  Varga: Drugo poluvreme iz Užica recept za OFK Beograd

Gvardiola provodi svoju treću sezonu na klupi Barselone. U sve tri je osvojio titulu prvaka u španskom prvenstvu, a prije dve godine je tim pod njegovim vođstvom pobedio Mančester Junajted u finalu Lige šampiona u Rimu sa 2:0. Novi susret istih velikana u finalu najvećeg i najjačeg klupskog takmičenja na svetu dogodiće se 28. maja na Vembliju.

Povezana vest:  Vermezović: Pripreme su gotove, počinje takmičenje

-Moraćemo da znamo kako da se pripremimo za tu utakmicu. Jasno je da ćemo voditi računa o načinu na koji će oni igrati, ali mi moramo razviti svoj stil igre – rekao je Gvardiola.