Alberto_Zaccheroni

Japan po drugi put otkazao učešće na Kopa Amerika

 

Fudbalski savez Japana danas je saopštio da reprezentacija te zemlje definitivno neće učestvovati na prvenstvu Južne Amerike, pošto neće moći da oformi dovoljno jak tim. Japan je prethodno otkazao učešće u martu, zbog razornog zemljotresa i cunamija koji su pogodili zemlju.

Ovaj put razlog je to što selektor Japana Alberto Zakeroni neće moći da računa na fudbalere koji igraju u evropskim klubovima. Selekcija Japana pozvana je da kao gost učestvuje na turniru Kopa Amerika koji će se u julu održati u Argentini, pa zbog toga klubovi nisu u obavezi da dozvole svojim igračima da se odazovu pozivu u nacionalni tim.

Povezana vest:  Roben ostaje u Bajernu do 2015. godine

-Žao nam je zbog povlačenja sa turnira, ali nismo u mogućnosti da napravimo sastav koji bi se ravnopravno nadmetao sa rivalima – rekao je predsednik FS Japana Junji Ogura novinarima u Tokiju.

Japan je već učestvovao na Kopa Amerika, 1999. godine, a ovaj put trebalo je da se takmiči u grupi sa domaćinom Argentinom, Bolivijom i Kolumbijom. Umesto azijske reprezentacije, organizatori takmičenja saopštili su da će narednog ponedeljka uputiti poziv Kostariki.

Povezana vest:  Nastavlja se Super liga, Zvezda čeka Novi Pazar, Partizan na Banjici