manuel_noer_ls_salke_man

Oliver Kan: Bajern nema pravi plan, ne slažem se sa dovođenjem Nojera!

 

Bivši golman Bajerna i nemačke reprezentacije, a danas penzionisani Oliver Kan (41) kritikovao je politiku svog bivšeg kluba, čije je boje branio od 1994. do 2008. godine. Kahn smatra da uprava kluba nema jasnu viziju za budućnost, a među potezima sa kojima se ne slaže su dovođenje golmana Manuela Nojera i trenera Jupa Hejnkesa. Za Nojera Kan smatra da je preskup (25 miliona evra), a za Hejnkesa da nije pravo dugoročno rešenje.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPE, Rezultati revanš utakmica četvrtog kola kvalifikacija

-Doveden je vrlo dobar golman koji može da obeleži jedno razdoblje. Pitanje je samo koliko on košta. Platiti takvu sumu za igrača koji bi sledećeg leta bio slobodan je preterano. Da je bio vezan ugovorom još tri godine onda bih to mogao da razumem – izjavio je Kan.

-Dolazak Hejnkesa logičan je sled događaja jer dobro poznaje okruženje i igrače. Ali najbolje rešenje je tražiti kontinuitet na trenerskoj klupi jer je to baza za uspeh. Poput Hitcfilda, koji je obeležio period od šest ili sedam godina.

Povezana vest:  Roma pobedila Lacio i obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona

Na kraju je Kan rekao:

-Gdje je prava fudbalska ideja, gdje je prava filiozofija? Po kojim se kriterijima dovode igrači i kako se slaže tim? Tu se ne radi samo o tome da se dovode ugledna imena, što najbolje pokazuje Barselona, ili igrači koji su igrali dobro protiv Bajerna.