Trofej_Beograda_2011

„Trofej Beograda 2011” u fudbalu za pinore tokom vikenda na Adi Ciganliji

Međunarodni fudbalski turnir za pionire „Trofej Beograda 2011” biće održan 21. i 22. maja na terenima Ade Ciganlije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Na tradicionalnoj manifestaciji učestvovaće reprezentacije Bratislave, Sofije, Budimpešte, Ljubljane, Burgenlanda iz Austrije i domaćina Beograda, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

„Trofej Beograda” je ustanovljen s ciljem da bi se promovisali sportovi, ali i intenzivirali kontakti među savezima, u čemu svakako prednjači fudbal, istakao je pomoćnik sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović.

Povezana vest:  Nemački naučnici predviđaju - finale Španija-Nemačka

On je reprezentativcima grada Beograda, koji su prisustvovali konferenciji, poželeo da se predstave kao dobri domaćini, ali i ostvare što bolji rezultat.

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda Ratomir Babić zahvalio je predstavnicima gradskog resornog sekretarijata što, kako je istakao, deveti put pomaže organizaciju ovog eminentnog takmičenja, kao i Javnom preduzeću „Ada Ciganlija” na obezbeđenim vrhunskim uslovima za igru.

Povezana vest:  Muslin: Idemo na pobedu u Kardifu

Predstavnik Sportskog centra na Adi Ciganliji Milan Ilić dodao je da će igrači rođeni 1997. biti u prilici da igraju turnir u vrhunskim uslovima, što podrazumeva veštačku travu i mogućnost održavanja utakmica pod reflektorima.

Predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu za organizaciju takmičenja „Trofej Beograda” Dragan Ćirić podsetio je da su za najbolje reprezenatacije i pojedince predviđeni pehari i medalje, dok su igrači istakli da im je velika čast da predstavljaju boje srpske prestonice, uz obećanje da će na turniru dati svoj maksimum kako bi prestižni trofej bio ponovo osvojen.

Povezana vest:  Sabelja: Mesi je nezamenljiv

Ekipe će biti podeljene u dve grupe po tri reprezentacije. Prvog dana turnira igraće se po sistemu svako sa svakim, a početak zakazan za subotu u devet sati. Narednog dana, 22. maja, predviđeno je da se odigraju utakmice za peto mesto, takođe u devet sati, dok će za  treće i prvo mesto početi u 12 sati, saopštili su organizatori.