Capello oduzeo kapitensku traku Terryja
england-footballKao što se i najavljivalo, akter skandala John Terry, koji je osim što je prevario suprugu spavao s devojkom svog saigrača, a potom joj platio i abortus i dao joj 20.000 funta ‘za duševni mir’, ostao je bez kapetanske trake engleske fudbalske selekcije
Sada već bivši kapetan engleske reprezentacije John Terry i selektor, Italijan Fabio Capello razgovarali su punih 12 minuta.
-Posle dugotrajnog razmišljanja shvatio sam da bi i meni i ekipi najbolje bilo da Terryju oduzmem kapetansku traku – objasnio je Fabio Capello, koji je s Terryjem razgovarao na Wembleyu.
-Bio sam jako zadovoljan Terryjem kao kapetanom. Ponašao se u skladu sa svojom ulogom u reprezentaciji a na terenu je uvek bio vođa. Naravno, John je prvi saznao moju odluku i bilo je pošteno da mu sam to kažem – dodao je Capello i ostavio na razmišljanje sunarodnjaku Carlu Ancelottiju, njegovom treneru u Chelseaju.
Iako su mu u klubu dali slobodno nekoliko dana, kako bi složio misli u glavi, Capellova odluka možda će ipak uticati i na Ancelottija, koji mu je zasad ostavio traku na ruci.
Povezana vest:  Tomić: Jako smo loše odigrali, preuzimam odgovornost