Carlos Tevez_1

Karlos Tevez: Napuštam Mančester Siti

Napadač Mančester Sitija i argentinske reprezentacije Karlos Tevez (27) doneo je, čini se, konačnu odluku o svojoj budućnosti.

Saga o potencijalnom Tevezovom transferu provlači se praktično veći deo sezone, ali njegova izjava ne ostavlja mesta sumnji.

-Želim da napustim Mančester Siti. Fudbal se za mene jako promenio i ne znam hoću li čak izdržati do sledećeg Svetskog prvenstva. A to nema veze s tim hoću li biti izabran u sastav ili ne – rekao je Tevez za argentinsku radio-stanicu Radio del Platu.

Povezana vest:  Zvezda traži promene u Sudijskoj komisiji FSS: Blamaža za blamažom

-Ovde su me tretirali jako dobro i zahvalan sam na tome. Ja sam također dao sve od sebe da bi ostvarili rezultate kakve jesmo. Ali treba mi promena sredine – dodao je hiroviti argentinski napadač i to samo par dana nakon što je menadžer „građana“ Roberto Manćini izjavio da veruje u njegov ostanak.

Povezana vest:  Dvostruki test futsal tima Srbije na Sardiniji

Tevez se tako odlučio na napuštanje Istlandsa nakon sezone u kojoj su „građani“ osvojili FA Cup i osigurali nastup u Ligi šampion, a nagađa se da će njegova sledeća destinacija biti španska Primera ili italijanska Serija A, iako mu je san da se vrati u argentinsku ligu.

-Vratiti se u Boka Juniorse bilo bi prekrasno, ali to je vrlo teško. Razgovarao sam s njihovim veznjakom Romanom Rikelmeom, malo smo se šalili i dogovorili se da ću se jednog dana vratiti. Ali ako ćemo za ozbiljno, finansijski problemi jako bi otežali moj povratak – zaključio je Tevez koji je ugovorno za Siti vezan do 2014. godine.

Povezana vest:  Bajern siguran, Boateng za pobedu Šalkea