prosinecki_jezevica

Prosinečki u zavičaju svoje majke

Nekoliko stotina meštana sela Ježevice kod Čačka i navijača Crvene zvezde srdačno je danas pre podne dočekalo Roberta Prosinečkog, koji je prve fudbalske korake pravio u rodnom selu svoje majke, na padinama planine Jelice.

On je jutros došao u Čačak gde se popodne u prvenstvenom susretu sastaju domaći Borac i Crvena zvezda.

Prosinečkog su dočekali prijatelji i poznanici sa kojima se nije video skoro dve decenije. Bili su tu i trubači, a folklorna grupa devojčica i dečaka odigrala je jedno šumadijsko kolo.

Povezana vest:  Džerard: Imali smo mnogo sreće danas

Pošto je, po običaju poslužen hlebom i solju, Prosinečki je na obližnjoj livadi, na kojoj bi trebalo da budu izgrađeni tereni za male sportove, odigrao fudbal sa grupom mališana obučenih u Zvezdine dresove.

Prema rečima Veljka Negovanovića, predsednika Skupštine grada, koji je nekada i sam igrao fudbal u cačcanskom Borcu, Ježevica će uskoro dobiiti moderno igralište za mali fudbal, za šta je iz gradskog budžeta već izdvojeno 1,5 miliona dinara.

prosinecki_jezevica_1

Ne skrivajući emocije, Prosinečki je izjavio da se veoma obradovao susretu sa meštanima i rođacima koji žive u rodnom selu njegove majke Emilije, rodom iz familije Djoković.

Povezana vest:  SK FSS-a suspendovala sudiju meča Zvezda - Javor

-Zaista nisam očekivao ovoliko ljudi. Uzbuđen sam više nego kad sam postavljen za trenera Crvene zvezde. Emocije su jake, jer ovde sam pravio početne korake kao fudbaler i sigurno da mi je drago sto sam ovde video sve svoje prijatelje i rodbinu moje majke. Zato ću i pomoći da se ovde izgradi jedan sportski teren, da se na njemu deca igraju fudbala i da sa njega izlaze pravi igrači. Kad sam bio mali dolazio sam često ovde, a sada ću dolaziti kad god budem mogao – rekao je Prosinečki pre nego što se oprostio sa domaćinima.

Povezana vest:  Bekam nepovređen u sudaru na autoputu u Kaliforniji

Stariji meštani, među njima i Robertov ujak Miloje i danas se dobro sećaju da je mali Robert često dolazio u Ježevicu iz Nemačke gde je živeo sa majkom Emilijom i sada pokojnim ocem Đurom.

PHOTO: FK CRVENA ZVEZDA