Bojan_Krkic_lopta

Barselona pobedom završila prvenstvo, goleada Reala

 

Fudbaleri Barselone pobedom su proslavili već osvojenu šampionsku titulu prvaka Španije, pošto su večeras kao gosti pobedili Malagu sa 3:1 u poslednjem kolu Primere, dok je drugoplasirani Real Madrid sa 8:1 slavio protiv Almerije.

Strelci za Barselonu bili su Bojan Krkić u 43. minutu iz penala, Ibrahim Afelaj u 76. i Mark Bartra u 85, dok je gol za Malagu postigao Sebastijan Fernandez u 31. minutu. Trener Barselone Pep Gvardiola odlučio se da u ovom meču priliku pruži mladim igračima, koji većinom igraju za B tim.

Povezana vest:  Ćurčić selektor mlade reprezentacije Srbije

Barselona je ranije obezbedila novu titulu prvaka Španije, a prvenstvo je završila sa 96 bodova. Drugi je Real Madrid sa 89, koji je večeras na svom terenu bio ubedljiv protiv poslednjeplasirane Almerije.

Madriđani su slavili sa 8:1, a utakmicu je obeležio dvostruki strelac Kristijano Ronalndo. Portugalac je sa novim golovima postao rekorder po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni španske Primere. Ronaldu su to bili 39. i 40. pogodak u prvenstvu.

Povezana vest:  Arsen Venger: Frustriran sam i razočaran

Odličan učinak u meču sa Almerijom imao je i Emanuel Adebajor koji je postigao tri gola, dok je Karim Benzema dva puta bio strelac, a mladi Hoselu jednom. Gol za goste postigao je Kalu Uče u 33. minutu za 2:1.

Erkules, koji je ispao iz lige, igrao je na svom terenu meč bez golova protiv devetoplasiranog Sportinga iz Hihona.

Povezana vest:  Bajern prodao sve sezonske ulaznice