FUDBALSKA-LOPTA

Navijači Legije organizovali piknik za vreme utakmice

 

Poljski klub Legija iz Varšave, prvi put otkako su njegovi huligani pre tri nedelje demolirali stadion u Bidgošću, dobio je danas priliku da igra pred publikom, ali njihovi navijači su umesto da ih bodre na tribinama napravili piknik.

Na taj način navijači Legije izrazili su protest zbog odnosa vlade prema navijačima i zbog toga što su poljske regionalne vlasti zbog izgreda huligana počele masovno da zatvaraju utakmice za publiku. Poljski fudbalski savez naredio je da se do kraja sezone fudbalske utakmice igraju bez navijača gostujućih timova.

Povezana vest:  Klop: Bio bih selektor, ali već imam posao iz snova

Legija je danas na svom stadionu u Varšavi pred više od 19.200 svojih navijača pobedila Vislu iz Krakova, ali bez ikakve podrške sa tribina. Navijači Legije organizovali su prvo miting u obližnjem parku na koji su doveli i jednu kozu, a po dogovoru su na tribine uneli opremu za plažu, peškire, ležaljke, peraja, lopte.

Povezana vest:  Milan teško do bodova protiv Katanije

Umesto da bodre svoj tim navijači su igrali odbojku, pravili piknik na tribinama, a kada su se i oglasili uzvikivali su imena poznatih poljskih sportista, skakača na skijama Adama Mališa, vozača Formule 1 Roberta Kubice i boksera Marijuša Puđanovskog.

Premijer Donald Tusk objavio je rat huliganima na poljskim stadionima kada su navijači klubova Legija Varšava i Leh Poznanja demolirali stadion u Bidgošću u finalu Kupa Poljske 3. maja. To se dogodilo pred očima delegata UEFA koji su došli da provere kako je Poljska spremna za organizaciju EP u fudbalu 2012. godine zajedno sa Ukrajinom.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, REZULTATI I TABELA, Rezultati utakmica devetog kola, strelci i tabela Super lige

Vlada, policija i regionalne vlasti dogovorile su se nakon tog skandala da bez kompromisa insistiraju na svim paragrafima zakona o bezbednosti na sportskim i masovnim manifestacijama.

Od tada se utakmica, kad god policija oceni da na stadionu nije dovoljno garantovana bezbednost, igra pred praznim tribinama. Poljski fudbalski savez uključio se naređenjem da do kraja sezone na stadion mogu samo navijači domaćeg tima.